Birleşik Haziran Hareketi, 1 Mayıs İşçi Bayramı için çağrı yaptı. Türkiye’nin 49 noktasında Avrupa’nın 21 noktasında olmak üzere, toplam 70 noktada 1 Mayıs meydanlarına çıkacak olan Haziran, “Sokakta, Fabrikada, Kampüste Her Yerde Hayatı DEĞİŞTİR” diyerek çağrı yaptı. “Değişmez sanılanın değişebileceğini, yenilmez sanılanın yenilebileceğini gördük, biliyoruz” diyen Haziran, şu sözlerle çağrı yaptı: “Gezi’den referanduma, meydanlardan 31 […]

Haziran’dan 1 Mayıs çağrısı: Sokakta, fabrikada, kampüste her yerde hayatı DEĞİŞTİR

Birleşik Haziran Hareketi, 1 Mayıs İşçi Bayramı için çağrı yaptı. Türkiye’nin 49 noktasında Avrupa’nın 21 noktasında olmak üzere, toplam 70 noktada 1 Mayıs meydanlarına çıkacak olan Haziran, “Sokakta, Fabrikada, Kampüste Her Yerde Hayatı DEĞİŞTİR” diyerek çağrı yaptı.

“Değişmez sanılanın değişebileceğini, yenilmez sanılanın yenilebileceğini gördük, biliyoruz” diyen Haziran, şu sözlerle çağrı yaptı:

“Gezi’den referanduma, meydanlardan 31 Mart’a her uğrakta kesintisiz süren halk mücadelesi Türkiye’nin geleceğinde umut ışığı olmaya devam ediyor.

Bu mücadeleyi ileriye taşımak, siyasal İslamcı sömürü rejimini tüm karanlığıyla bu topraklardan söküp atabilmek halkın birleşik ve örgütlü muhalefetiyle başarılabilecek.

Eşitlik, özgürlük, laiklik, bağımsızlık ve kardeşlik temelinde Türkiye’nin yeniden kuruluşu için sokakta, mahallede, kampüste, fabrikada… hayatın her alanında birleşmeye ve birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz.

Bu gücü, bu iradeyi şimdi hep birlikte 1 Mayıs meydanlarına taşıma zamanı!

İktidar ekonomik krizin faturasını emekçi halka çıkarmanın peşinde.

Artan işsizlik, kaynamayan tencereler, ödenemeyen faturalardan sonra şimdi de kıdem tazminatına göz dikildi!

Halka sermayenin ve emperyalizmin kemer sıkma politikaları dayatılıyor, tarımdan sanayiye tüm üretim alanları tasfiye ediliyor.

Hayır demek, emeğin haklarını savunmak için 1 Mayıs’ta meydanlarda, her yerde Meclislerde buluşalım!

Birleşelim, Örgütlenelim, Değiştirelim!

Birleşik Haziran Hareketi bu çağrıyla, Türkiye’nin 49 noktasında Avrupa’nın 21 noktasında olmak üzere, toplam 70 noktada 1 Mayıs meydanlarında olacak.

Gelin umudun ve güneşin kortejinde buluşalım…Gelin halkın birleşik mücadele saflarını sıklaştıralım

Yaşasın 1 Mayıs!”

Türkiye’de miting alanları

Avrupa’da miting alanları