HAZİRAN: Zafer direnen Filistin’in olacak!

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump'ın aldığı kararla ABD Büyükelçiliği'nin Kudüs'e taşınmasıyla beraber başlayan protestolarda İsrail askerinin Filistinlilere açtığı ateşle en az 41 kişi yaşamını yitirdi.

Her dakika ölü sayısının arttığı katliama ilişkin Birleşik HAZİRAN Hareketi bir yazılı açıklama yayımladı. "Başta Filistin halkı olmak üzere, emperyalist barbarlığa direnen tüm Ortadoğu halklarının yanındayız. Bu topraklarda barışın, demokrasinin, eşit ve adil bir yaşamın emperyalizme ve yerli işbirlikçilerine karşı verilen bağımsızlık mücadelesi üzerinde yükseleceğine tüm varlığımızla inanıyoruz" denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İsrail, işgal ettiği topraklarda Filistin halkına kan kusturmaya devam ediyor. ABD ile el elen veren işgalci devlet, haksızlığa başkaldıran ve bağımsızlık savaşı veren Filistinlilerin üzerine ölüm yağdırıyor.

ABD Başkanı Trump’ın fitilini ateşlediği Kudüs provokasyonu, bugün işgalci İsrail devleti tarafından gerçekleştirilen bir katliama dönüştü. Washington’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak kabul etmesi ve büyükelçiliğini kente taşımasına tepki gösteren onlarca Filistinli, İsrail askerleri tarafından vahşice öldürüldü.

Sözde Ortadoğu’nun mazlum halklarının yanında olduğunu söyleyen siyasal İslamcılar ise sessiz. Kimi olan biteni sinsi bir memnuniyet duygusuyla izlerken, kimisi de İngiltere ziyaretini büyükelçiliğin taşınacağı güne denk getirdiğinden ABD ve İsrail’e Britanya Krallığı’ndan tepki gösteriyor! Laf çok ama ortada hiçbir somut adım yok! İsrail ile yapılan ikili anlaşmalardan çekilmek yok! Kadim toprakları kan gölüne çeviren emperyalistlerle kurulan stratejik ortaklığı bozmak yok! Siyasal İslamcılar tarih boyunca olduğu gibi bugün de Filistinli direnişçileri yüzüstü bırakmaktan vazgeçmiyor!

Bundan 70 yıl önce, İsrail işgali sonrası Filistinlilerin zorunlu göçünün başladığı Nakba Günü’nün yıldönümünde ABD ve İsrail işbirliğiyle gerçekleştirilen bu katliamı lanetleniyoruz! “Katil İsrail Filistin’den defol” sloganını bir kez daha en gür şekilde haykırıyoruz! İşgale ve adaletsizliğe karşı 70 yıldır onurlu bir direniş gösteren Filistinlilerin bu destansı direnişini sahipleniyoruz!

Başta Filistin halkı olmak üzere, emperyalist barbarlığa direnen tüm Ortadoğu halklarının yanındayız. Bu topraklarda barışın, demokrasinin, eşit ve adil bir yaşamın emperyalizme ve yerli işbirlikçilerine karşı verilen bağımsızlık mücadelesi üzerinde yükseleceğine tüm varlığımızla inanıyoruz.

Emperyalistler yenilecek!
Zafer direnen Filistin’in olacak!

BİRLEŞİK HAZİRAN HAREKETİ"