HDP milletvekili Sarıyıldız, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eleştirerek Türkiye’ye davet ettiği Prof. Noam Chomsky'yi bir mektupla Türkiye'ye davet etti.

HDP Chomsky'i Türkiye'ye davet etti

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, akademisyenlerin "Bu Suça Ortak Olmayacağız" bildirisini imzaladığı için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eleştirerek Türkiye’ye davet ettiği Prof. Noam Chomsky'yi bir mektupla Türkiye'ye davet etti.

Sarıyıldız, mektupta yaşanan süreci anlatarak Chomsky’i Türkiye’ye şöyle davet etti:

“Sayın Chomsky,

“Aydınlar toplumun vicdanını temsil ederler. Savaştan yana değil, barıştan yana tavır koyarlar. Aydınlar misyonları gereği tek bir canlının ölmemesi için mücadele ederler. Siz dünya çapında bilinen saygın bir entelektüelsiniz. Sizleri biz de buraya davet ediyoruz. Böylece imza atarak göstermiş olduğunuz duyarlılığınızı bir adım öteye taşımış olacaksınız.

"Doğrusu şu ki, Erdoğan sizleri davet etmeden önce biz hem kendilerini hem de Sayın Başbakan ve Bakanları defalarca, “gelsinler de yaşananları kendi gözleriyle görsünler” diye Cizre’ye davet ettik. Hiçbiri gelmedi, gelemedi. Cizre, Silopi ve Sur ilçeleri Türkiye’nin Guernicası haline geldi. Kürdistan kentlerindeki yıkım tablosunun altında imzası olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AKP Hükümeti bu hakikat ile yüzleşmekten kaçınmaktadır.

"Buraya olan ziyaretinize Sayın Erdoğan ve Davutoğlu da bu vesileyle eşlik edebilirse onlar da gerçekleri kendi gözleriyle görmüş olur.
Cumhurbaşkanı Erdoğan şahsında AKP iktidarının aydınlara, barışseverlere ve özgürlüğü talep eden herkese karşı olan tahammülsüzlüğü, nobranlığı ve kabalığına karşı dayanışmayı geliştirmek, boyun eğmemek ve barış etrafında kenetlenmek her zamankinden daha elzemdir." (Bianet)