HDP'li Beştaş: Hükümetin Hüda-Par'a desteği sır değil

SEBAHAT KARAKOYUN

HDP Eşbaşkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, Cizre’de üç kişinin yaşamını yitirdiği, kamuoyuna “PKK-HÜDA-PAR çatışması” olarak yansıyan olaylara ilişkin hükümetin tutumunu eleştirerek, “Hükümetin HÜDA-PAR’a desteği sır değil. Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, olayların ardından aptığı açıklamada HÜDA-PAR’ı mazlum ve mağdur ilan etmiştir. Hükümetin gerçek düşüncesi ve yaklaşımı bu değilse bu açıklama tekzip edilmelidir” dedi.

'SÖZLER TEKZİP EDİLMELİ'
Beştaş, hükümet yanlısı basın yayın organlarının Cizre’de yaşananların hemen ertesinde tek taraflı yayınlarla, olayları farklı bir şekilde yansıtmaya çalıştıklarına ve benzer yayınların devam ettirildiğine dikkati çekti.

Beştaş, şunları söyledi: “Hükümet isterse 24 saat içinde kimin ateş açtığını, olayları kimin başlattığını ortaya çıkarır.  Bölgede her zaman kullanılan yöntemlerin tekrar devreye sokulması kabul edilemez. Bu olay, çözüm  sürecine yönelik bir provokasyon girişimi ise  buna karşı en güçlü durması gereken hükümettir. Hükümet  bu sürecin tarafıdır,  her fırsatta bu sürecin devam etmesi gerektiğini ifade ediyorlar. Müzakere aşamasına bir an önce başlanması için en büyük  sorumluluk onlara düşüyor. Sürecin sağlıklı ilerleyebilmesi için bu tip manzaraların yaşanmasının önlenmesi lazım. Bunun yöntemi de HÜDA-PAR'ı ya da HÜDA-PAR şahsında partimizin karşıtlarını desteklemek, mazlum ve mağdur ilan etmek değildir.”