HDP Urfa Milletvekili Baydemir, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında konuştu: Hâlâ vicdanında zerre kadar insanlık sevgisi kalanlar, Erdoğan’ın tabut başındaki fotoğrafını nasıl izah edebilir?

HDP'li vekil Osman Baydemir: Nasıl izah edilir?

HDP Urfa Milletvekili Osman Baydemir, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında Afrin operasyonuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Baydemir, “Afrin’e düzenlenen millet iradesinin açığa çıkmaması operasyonudur, zeytin dalı operasyonu değildir” dedi. “Bu milletin anasına tabut gönderme operasyonudur” diyen HDP’li Baydemir, şöyle devam etti: “Hâlâ vicdanında zerre kadar insanlık sevgisi kalanlar, Erdoğan’ın tabut başındaki fotoğrafını nasıl izah edebilir? Bu mudur sizin memleket sevdanız? Kim kandan besleniyor? Ölüm üzerinden propaganda yapmak ve bir gelecek inşa etmek. Bunun 80 milyona, bütün insani değerlere ihanet olduğunu görmeyecek misiniz, yazmayacak mısınız?”

HDP ortak olmayacak
HDP’li vekil, sözlerini şöyle sonlandırdı: “AKP de, MHP de, CHP de; bu koalisyon kızıl elma koalisyonudur. Bir çift sözümüz de Kılıçdaroğlu’na; Sayın Kılıçdaroğlu siz aynı zamanda ÖSO ile yani aynı zamanla El Kaide ile, Ahrar uş-Şam ile yani IŞİD’in tüm türevleriyle ittifak yapıyorsunuz. Yarın işgal ettikleri topraklarda zulüm örgütleyecekler. Bakın, ÖSO’yu oluşturan bileşenlere, birliklere. 12 yaşındaki Filistinli çocuğun kafasını kesen, kadınları recm eden bir anlayıştır bu anlayış. Savaş nerede olursa olsun, insanlığa ihanettir. HDP veballerinize ortak olmayacak.”

***

Açlık grevine başladılar

HDP ile DBP’li tutuklu dokuz siyasetçi, Afrin harekâtına karşı üç günlük açlık grevine başladı. HDP’den yapılan açıklamaya göre Kandıra Cezaevi’nde tutuklu olan eski HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk, Grup Başkanvekili Çağlar Demirel, milletvekilleri Burcu Çelik Özkan, Gülser Yıldırım, kayyum atanan DBP’li Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Gültan Kışanak, kayyum atanan DBP’li Dersim Belediye Eşbaşkanı Nurhayat Altun, Dersim Belediye Eski Eşbaşkanı Edibe Şahin ve DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel önceki gün itibariyle açlık grevine başladı.