HDP, AYM'nin hak ihlali kararı verdiği Ömer Faruk Gergerlioğlu için Adalet Nöbeti tutacak. HDP'den yapılan açıklamada, "AİHM ve AYM kararlarını uygulamayan darbecilere karşı her yerde mücadeleye devam edeceğiz" denildi.

HDP, Ömer Faruk Gergerlioğlu için Adalet Nöbeti tutacak

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Anasaya Mahkemesi’nin (AYM) hakkında hak ihlali kararı verdiği Ömer Faruk Gergerlioğlu için yarın saat 11.00’de Sincan Cezaevi önünde Adalet Nöbeti tutacak.

HDP'nin Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "AYM kararına rağmen rehin tutulan milletvekilimiz Ömer Faruk Gergerlioğlu için yarın saat 11:00’de Sincan Cezaevi önünde Adalet Nöbetindeyiz. AİHM ve AYM kararlarını uygulamayan darbecilere karşı her yerde mücadeleye devam edeceğiz" ifadesi kullanıldı.

NE OLMUŞTU?

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında, seçilmeden önce yaptığı sosyal medya paylaşımları nedeniyle verilen 2 yıl 6 ay hapis cezası kararı Yargıtay 16. Ceza Dairesi tarafından onanmış ve dosya Meclise gönderilmişti.

Sosyal medya paylaşımları nedeniyle "PKK/KCK propagandası" suçlamasıyla yargılanan Gergerlioğlu'nun milletvekilliğinin düşürülmüş ve Gergerlioğlu 1 yıl 10 ay hapis yatması için cezaevine gönderilmişti.

AYM, vekilliği düşürülen HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun siyasi faaliyetle bulunma ve kişi hürriyeti haklarının ihlal edildiğine hükmetmişti.