Hedef 1453: TSK, ‘Fetih Birliği’ kurdu!

TSK, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın özel isteği üzerine bu yıl düzenlenecek fetih kutlmaları için “Fetih Birliği” kurdu.

Hürriyet gazetesinden Uğur Ergan’ın haberine göre, Fetih kutlamasına 84 kişilik Mehteran Takımı’nın yanı sıra İstanbul’daki 1’inci Ordu bünyesinde görevli personelden kişilik bir birlik oluşturdu.

Habere göre, Fetih Birliği’nin kıyafeti ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanıyor. Birlikte yer alacak askeri personel Osmanlı Ordusu içinde yer alan değişik birlikleri temsil eden 14 ayrı kıyafet giyecek. Böylece, Fetih dönemindeki Osmanlı Ordusu’nun tüm sınıflarının geçit töreninde temsil edilmesinin sağlanması bekleniyor.

‘AKTİF KATILIM’
Erdoğan’ın söz konusu birliklerin kurulması öncesinde TSK’den “aktif katılım” talep ettiği belirtiliyor. TSK daha önce de, Kaçak Saray’daki protokole eklenen ve 16 Türk devletinin temsil ettiği öne sürülen kostümlü tören askerleri için de personel göndermişti.

Fetih Birliği’nin önümüzdeki yıllarda da törenlerde yer alıp almayacağı ise netleşmedi. İstanbul Valiliği ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın yarın Yenikapı’da ortaklaşa düzenleyeceği kutlamalara Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra Başbakan Ahmet Davutoğlu da katılacak.