Hem vali hem santrafor: Chavez’in içişleri bakanı birinci lig takımına transfer oldu

Venezuela’nın merhum lideri Hugo Chavez’in kabinesinde 2008-2012 arasında dört yıl İçişleri Bakanlığı yapan ve halen Aragua Eyaleti Valiliği görevini sürdüren Tarık El Aissami yeni renklerine transfer oldu. Ancak söz konusu transferin pek de siyasetle ilgisi olduğu söylenemez...

Nitekim gençliğinde top koşturmuş olan ve futbola merakı ile bilinen 40 yaşındaki El Aissami, herhangi rakip siyasi partiyle değil, eyaletinin başkenti Maracay’ın Venezuela birinci ligindeki temsilcisi Aragua FC ile el sıkıştı.

Halen devam eden kapanış turnuvasında ligde yedinci sırada bulunan Aragua FC, sezon sonuna 12 maç kala hücuma yönelik bu takviyeyle zirve yarışında yeniden iddia sahibi olma peşinde.

Kulübün teknik direktörü Manuel Plasencia, eyaletin en üst yetkilisini takıma katmanın sadece sembolik bir hareket olmadığını, aksine El Aissami’nin takıma sportif olarak da katkıları olacağını söyledi. Hatta Plasencia, eski Bakanı günlük antremanlara katılmadığı takdirde forma bulamayacağı konusunda uyarmayı da ihmal etmedi.

“Görevleri nedeniyle sürekli takımla çalışamıyor ve bu anlaşılabilir bir durum. Ancak sadece iki antrenmana katılırsa onu sahaya sürmem zor olur. Ayrıca Nestor Bareira’dan formayı kapması gerekiyor” diyen Plasencia, buna karşın El Aissami’nin takım arkadaşlarıyla iletişimine övgüler yağdırdı.

Suriye Lübnan asıllı olan El Aissami’nin asıl mesleği ise avukatlık. Mazisinde fazla sportif başarı bulunmayan Aragua’nın ise en önemli sponsorları, başta valilik olmak üzere çeşitli kamu firmaları.

Tabii bu sıradışı transfer hikâyesi herkes tarafından onaylandığı söylenemez. Fransa’nın Nantes kulübünde forma giyen milli forvet oyuncusu Fernando Aristeguieta da bu kararı eleştirenlerden biri. Twitter hesabından yeni transfere değinen Aristeguieta “Kendilerine yaşatılan bu aşağılama nedeniyle Aragua’daki meslektaşlarım ve dostlarıma destek gönderiyorum” diye yazdı.