'Hırsız' başına iki yıl hapsi isteniyor!

17 Aralık operasyonunu yıldönümünde astığı yolsuzluk skandalına adı karışan eski bakanlarla Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ı 'hırsız' maskeleriyle resmeden pankart nedeniyle CHP Konya Gençlik Kolları Başkanı Genç Osman Killik hakkında ‘Kamu görevlisine hakaret' suçundan her biri için iki yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Pankartta eski bakanlar Egemen Bağış, Muammer Güler, Zafer Çağlayan, Erdoğan Bayraktar ve Bilal Erdoğan gözleri siyah maskeli görünürken, 'Paraları sıfırladım babacığım' yazıyordu.

Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2'nci sınıf öğrencisi Killik (24), geçen Aralık ayında parti genel merkezi tarafından verilen talimat doğrultusundapankartı Gençlik Kolları Başkanlığı ve il başkanlşığı binasına asmıştı. Binalara gelen polis mahkeme kararı olmaksızın iki pankartı da indirmişti. Gözaltına alınan Killik, ifadesinin ardından serbest bırakılmıştı.

HER BİR BAKAN İÇİN İKİ YIL!
DHA'dan Hasan Dönmez'in haberine göre, olayın ardından Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında Killik hakkında eski bakanlar için 'kamu görevlisine hakaret' suçundan iddianame hazırlandı. İddianame Konya Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Her bir bakan için iki yıl hapis cezası istemiyle yargılanacak olan Killik, davaya cezanın 4'te 3 oranında artırılması için TCK'nin 43'üncü (Zincirleme Suç) maddesi ile 53'üncü (Belli hakları kullanmaktan yoksun bırakılma) maddesinin de eklendiğini belirtti.

Killik, TCK'nin 53'üncü maddesiyle hem kamu görevine atanma haklarından mahrum kalacağını hem de siyaset yapma, seçme ve seçilme haklarının da elinden alınacağını belirtti.

ERDOĞAN'A HAKARETTEN DE YARGILANDI
Killik, 'AKP'nin, iktidara geldiği zamanları hatırlayın 'biz siyaseten yasaklandık' diyorlardı. Hatta beyefendinin bir sözü var 'muhtar bile olamazsın dediler' gibi. Şimdi yeni Türkiye’de de aslında gençlik kolları başkanına bile küçük çaplı siyasetçilere bile siyasetten el çektirme operasyonları yapılıyor" dedi.

Killik, Berkin Elvan'ın ölümünün ardından düzenlenen eylemlerde dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan aleyhine atılan sloganlar nedeniyle de 'hakaret' gerekçesiyle yargılanmıştı.