Uluslararası Hrant Dink Ödülü, 15 Eylül 2011 günü üçüncü kez sahiplerini bulacak. Ödül her yıl ayrımcılıktan, ırkçılıktan, şiddetten arınmış, daha özgür ve adil bir dünya için çalışan, bu idealler uğruna bireysel risk alan, ezber bozan, barışın dilini kullanan, bunları yaparken, insanlara mücadeleye devam etme yolunda ilham ve umut veren kişi, kurum veya gruplara verilecek. Hrant Dink Vakfı tarafından yapılan açıklamada, "Ödülle, bu yönde çaba gösterenlere, seslerinin duyulduğunu, yaptıklarının görüldüğünü ve yalnız olmadıklarını hatırlatmayı, onlara manen destek olmayı, tüm insanları idealleri uğruna mücadeleye teşvik etmeyi amaçlıyoruz" denildi. Açıklamada, bu yılın ödülleri için aday önerilerinin  15 Ekim - 15 Nisan 2011 tarihleri arasında kabul edileceği duyuruldu.
2010 ÖDÜLÜ VİCDANİ RETÇİLEREYDİ
Uluslararası Hrant Dink Vakfı 2010 yılı ödülü, Türkiye'nin tanımadığı vicdani ret hakkı için mücadele edenler adına Mehmet Tarhan ve darbeci Pinochet'nin peşine düşen İspanyol savcı Baltasar Garzon Real'ê verilmişti.
2011 yılı Uluslararası Hrant Dink Ödülü Jürisi’nde, yazar Adalet Ağaoğlu, Türkiye Vicdani Ret Hareketi Temsilcileri,  2010 Ulusalararası Hrant Dink Ödülü sahibi  yargıç Baltasar Garzon Real, Erivan Basın Kulübü Başkanı Boris Navasardian,  Avrupa Parlamentosu üyesi Daniel Cohn-Bendit,  gazeteci
 Hasan Cemal , Uluslararası Af Örgütü Eski Başkanı Irene Khan, feminist düşünür Judith Butler  ve Hrant Dink Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Rakel Dink  yeralıyor.
Aday önerilerinizi, 15 Nisan 2011 tarihine kadar, www.hrantdinkodulu.org  adresinde bulunan formu doldurarak, ya da Hrant Dink Vakfı'na posta üzerinden  yapabilirsiniz.