HÜDA-PAR il başkanı sokağa çağırdı: Herkes nefsi müdafaasını yapsın!

Bingöl’ün Karlıova İlçesi'nde HÜDA-PAR üyesi Fethi Yalçın’ın uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülmesinin ardından partinin il başkanından olayları tırmandıracak çağrı geldi.

Tüm üyelere seslenen Hamdullah Tasalı, "Herkes kendi güvenliğini alsın, kendi nefsi müdafaasını yapsın" dedi. Tasalı, bunun İslam dininin emri olduğunu da iddia etti.

'DİNİMİZ BİZE BU HAKI VERİYOR'
Parti binasında basın toplantısı düzenleyen Tasalı, Yalçın'ın HÜDA-PAR'lı olduğu için daha önce PKK'liler tarafından tehdit edildiğini savundu.

Her gün ölümle tehdit edildiklerini öne süren Tasalı, şu ifadeleri kullandı; “Bütün kardeşlerimize çağrıda bulunuyoruz. Herkes kendi güvenliğini alsın, kendi nefsi müdafaasını yapsın. Mensubu olduğumuz din bize bunu emre ediyor. Dinimiz bize saldıranlara karşılık kendini müdafaa hakkı veriyor. Bize eğer yaşam hakkı tanınmazsa, bize eğer siyaset yapma hakkı tanınmazsa, biz de bu saldırganlara onların anladığı dilde cevap vermeye çalışacağız.”

'HDP, SİNDİRMEYE ÇALIŞIYOR'
Kobane'ye destek eylemlerine polisin ve HÜDA-Par ile Hizbullah yanlılarının saldırması sonucu yaşanan çatışmalarda Türkiye çapında 40'tan fazla kişi yaşamını yitirmiş, doğudaki birçok ilde sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti.

HDP'li yöneticileri ve sokağa çağrı yaptığını belirttiği Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş'ı da adeta hedef gösteren Hamdullah Tasalı, "Bölgemizde siyaset yapan kimi unsurlar, özellikle açıkça söylüyorum HDP'li milletvekilleri PKK'lılarla kol kola, el ele silahlı çetelerle birlikte, hatta onları tahrik ederek onlar üzerinde baskı unsuru kurarak sindirmeye çalışıyor" dedi.

DİCLE'DEN PROVOKASYON UYARISI
Öte yandan Fethi Yalçın'ın ölümünün ardından bir açıklama yapan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Genel Başkanı Hatip Dicle, 'provokasyon' uyarısı yaptı. Dicle, "Bu sabah Hüda Par üyesi Fethi Yalçın'ın Karlıova'da uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitirmesi ve Yalçın'ın bir kardeşinin de HDP ilçe yöneticisi olması kontrolü veya karanlık güçlerin provokasyon amaçlı devrede olduğunu dair endişelerimizi artırmıştır" ifadelerini kullandı.