stanbul Büyükşehir Belediye toplantısında, “Meclis karar özetlerinin basın yayın organlarında yayınlanması” teklifi oy birliğiyle onaylandı.

İBB Meclis kararları gazetelerde yayımlanacak

HABER MERKEZİ

İBB Meclisi, “Gazetelere destek olunması” amacıyla Meclis karar özetlerinin ulusal, bölgesel ve yerel gazetelerde yayımlanmasına karar verdi.

Covid-19 tedbirleri kapsamında Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen İstanbul Büyükşehir Belediye toplantısında, “Meclis karar özetlerinin basın yayın organlarında yayınlanması” teklifi görüşüldü.

OYBİRLİĞİYLE KARAR ALINDI

İBB Meclisi’nde alınan kararların, “Halka etkili şekilde iletilmesi ve yaşanan tiraj kayıplarındaki olumsuz etkinin giderilmesi” amacıyla İstanbul’daki ulusal, bölgesel ve yerel gazetelerin tamamında duyurulması kararlaştırıldı. AKP ve MHP'nin ortak önerisiyle gündemine alınan, “Karar özetlerinin ulusal, bölgesel ve yerel gazetelerde yayınlanması” teklifi İBB Meclisi’nden oy birliğiyle geçirildi.

Oybirliğiyle alınan karara yönelik komisyon görüşünde ise şunlar kaydedildi:

“5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 14. Maddesine göre, ‘Belediye hizmetlerinin vatandaşlara en yakın yerlerde ve uygun yöntemlerle sunulacağı’ belediyenin görevleri arasında gösterildiğinden ve yine aynı kanunun Meclis Kararlarının Kesinleşmesi başlıklı 23. Maddesi’nin ‘Kesinleşen Meclis kararlarının özetleri yedi gün içinde uygun araçlarla halka duyurulur’ hükmü kapsamında İBB Meclisi’nin almış olduğu kararların özetlerinin resmi ilan yayınlama hakkı bulunan gazetelerin tamamında duyurulması, ilan giderlerinin belediyemizce karşılanması teklifinin kabulü komisyonlarımızca uygun görülmüştür.”