Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, kabine toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu. Bir gazetecinin sorusu üzerine tiyatro sanatçıları Metin Akpınar ve Müjdat Gezen’e açılan soruşturmayla ilgili olarak konuşan Kalın, “Keşke masum çocukluğumuzun kahramanları olarak kalsalardı” dedi. Kalın’ın açıklamalarından satır başları: ”HEM SAHADA HEM MASADA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ” Fırat Kalkanı harekatında 3 bin DEAŞ’lı etkisiz hale getirilmişti. O günden […]

İbrahim Kalın: Erdoğan-Trump görüşmesi seyri değiştirdi

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, kabine toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu.

Bir gazetecinin sorusu üzerine tiyatro sanatçıları Metin Akpınar ve Müjdat Gezen’e açılan soruşturmayla ilgili olarak konuşan Kalın, “Keşke masum çocukluğumuzun kahramanları olarak kalsalardı” dedi.

Kalın’ın açıklamalarından satır başları:

”HEM SAHADA HEM MASADA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Fırat Kalkanı harekatında 3 bin DEAŞ’lı etkisiz hale getirilmişti. O günden bugüne kadar Cerablus, El Bab hattında DEAŞ unsurlarına rastlanılmamaktadır. Hem sahada hem masada olmaya devam edeceğiz. Türkiye YPG/PKK terörüyle kararlı bir şekilde mücadeleye devam edecektir.

Kılın, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump’ın yapmış olduğu telefon görüşmesinin bir dönüm noktası olduğuna işaret ederek şu ifadeleri kullandı: “ABD’nin Suriye’den çekilme kararıyla ilgili olarak konuşan İbrahim Kalın, “14 Aralık’ta sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan ile Trump’un görüşmesi meselenin seyrini değiştirdi”

”BU HAFTA BİR AMERİKAN ASKERİ HEYETİ TÜRKİYE’YE GELECEK”

Bu hafta Amerikan askeri heyetinin Türkiye’ye geleceğine işaret eden Kalın, ilk koordinasyon toplantısının askerler arasında yapılacağını kaydetti. Kalın şöyle konuştu: “Bu hafta bir Amerikan heyeti Türkiye’ye gelecek, konunun koordinasyonunu konuşacaka. Sayın Cumhurbaşkanımızla sayın Trump’ın mutabık kaldığı konu koordinasyonun üzerineydi. Münbiç’le ilgili mutabık kalınan bir yol haritası vardır. Buna mugayir bir durum sözkonusu değil. Bunun nasıl şekilleneceği yapılacak koordinasyon toplantılarında ele alınacak”.

“Türküyle, Kürdüyle, Müslümanıyla, Hristiyanıyla Suriye’ye özgürlük götürmeye gidiyoruz. Kürtlerin terör örgütüyle birlikte anılmasını Kürt halkına bir saygısızlık addederiz. Bizim yaklaşımız, özellikle sayın Cumhurbaşkanımızın Kürt vatandaşlarımıza ve özellikle bölge Kürtlerine dönük olarak, Suriye Kürtlerinin temel hak ve hukukunun tanınmasıydı. Kimse Kobani kelimesini duymadan, YPG/PKK palazlanmadan söylemişti bunu.”

“8 Ocak’ta bizden bir heyet Washington’a gelecek. Oradan buraya ziyaretler olacak. Sayın Trump ile sayın Cumhurbaşkanımızın yüzyüze görüşmesi önümüzdeki aylar içerisinde planlanmıyor. Sayın Cumhurbaşkanımız sayın Trump’ı davet etti. Kendisi 2019’da Türkiye’ye ziyaret yapabileceğini söyledi. Mart ayının sonunda bir seçim takvimimiz var. Biz daha çok Türkiye merkezli bir program üzerinde çalışıyoruz. Yunanistan, Hırvatistan, Pakistan’dan Türkiye’ye ziyaretler planlanıyor. Trump’la yüzyüze görüşme Türkiye ziyaretinde gerçekleşebilir.”

”AKPINAR İLE GEZEN KEŞKE ÇOCUKLUĞUMUZUN KAHRAMANLARI OLARAK KALSALARDI”

Bir gazetecinin sorusu üzerine tiyatro sanatçıları Metin Akpınar ve Müjdat Gezen’e açılan soruşturmayla ilgili olarak konuşan Kalın, “Keşke masum çocukluğumuzun kahramanları olarak kalsalardı” dedi.

Kalın şöyle konuştu: “Programı sonradan izledim. Söylenen sözlerin kabul edilmesi mümkün değil. Bunların eleştiri ya da mizah adı altında hoşgörülmesi mümkün değil. İfadeleri okuduğunuz zaman, “Birilerini ayağından asarlar, başka liderlerin yaşadığı kötü sonları yaşar” gibi ifadelerle Türkiye’deki mevcut iktidarı, Cumhurbaşkanımızı eleştiri bağlamında söylenen sözler. Bunlar bugünün Türkiyesiyle ilgili söylenmiş sözler. Sayın Cumhurbaşkanımız tepki vermeden savcılık resen soruşturma başlattı. Bunların her biri hem kişisel hem kamu, amme davası olabilecek konular. Bu kişiler bizim çocukluğumuzun o masumiyet dönemlerinde, izlediğimiz filmlerde hatırladığımız kahramanlar olarak kalsalardı. Keşke bu tür galiz ifadelerle, Cumhurbaşkanı ile “belki ipte sallandırılır, belki bir mahzende ölür” gibi sanatçılıkla ilgisi olmayan lafları söylemeselerdi. Bunun mizahla izah edilecek bir durumu sözkonusu değildir”.