İki oy alacaklar diye ülkeyi sirke çevirdiler

Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı makamına göz dikmesinden bu yana piyasaya sürdüğü “Yeni Türkiye” için tüm imkânlar seferber edilerek düşünce kuruluşu kuruldu, hatta dahi marş bestelendi.

Gölbaşı'ndaki Yeni Türkiye Stratejik Araştırma Merkezi'nin açılış törenine katılan Erdoğan, Ankara Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı tarafından çalınan marşla karşılandı.

Mehter takımının Osmanlı dönemi kıyafetleri ve adeta tek bir hükümran güzellemesi yapan sözleri ile aslında daha çok nostalji kokan marş, zamanında Turgut Özal’a yakın isimlerden biri olmakla bilinen Hasan Celal Güzel tarafından yazılarak bestelendiği belirtildi. Açılışta Güzel de Erdoğan’ın yanında hazır bulundu.


'ALLAH'IN ADINI BİZ YAYACAĞIZ...'
Marşta
ise özellikle Erdoğan’a atfedilen şu kıtalar dikkat çekiyor:
Kızıl elmamızdır yeni Türkiye,
Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan,
Gücümüz daima Allah'tan alan (…),
Atilla, Oğuzhan, Gazi Alparslan
Osman Gazi, Fatih, Yavuz, Süleyman
Bir de cennetmekan Abdülhamid Han
Gazi Atatürk'tür devleti kuran
Milletin adamı Tayyip Erdoğan
Gücünü daima halkından alan…”

Marşta ayrıca bir çeşit misyonerlik ya da cihat çağrısı gibi nitelenebilecek "Bu yüzyıl Türklerin asrı olacak, Allah'ın adını biz yayacağız, Peygamber yolundan hiç ayrılmadan" kıtaları da dikkat çekiyor.

Marşın dinletilmesinin ardından da bir konuşma yapan Erdoğan, marşın sözlerine göndermede bulunarak, “Yeni Türkiye mücadelesi aynı zamanda bizim 'kızıl elmamız.' İnşallah bu yolda Rabbim ömür verdiği sürece kararlılıkla yürüyeceğiz" diye konuştu.

POLİSLERLE DE NOSTALJİ


Ancak Yeni Türkiye ile ilgili nostaljik mizansenler bununla da kalmadı. Polis haftası kapsamında bir konuşma yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Polis Akademisinde salona girerken de Selçuklu ve Osmanlı dönemine ait polis kıyafetleri giyen bir grup polis tarafından karşılandı.

Tören salonundaki platformun iki yanında ise 2. Abdülhamit döneminde "serkomiser" rütbesine sahip emniyet görevlileri ile 1845 de ilk kez "polis" adıyla görevlendirilen emniyet güçlerinin kıyafetlerini giyen kişiler yer aldı.

İktidarın bakış açısıyla “kahramanlıkları” ile ön plana çıkan emniyet görevlileri ile bazı yarışmalarda başarı gösterenlerin de ödüllendirildiği törende, Davutoğlu'na "Mevlana" tablosu hediye edildi.