Haydarpaşa Lisesi’nin önünde toplanan yurttaşlar, lisenin de içerisinde yer aldığı arazinin doğal sit alanı statüsünün değiştirilmesine tepki gösterdi. CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş, “Haydarpaşa Lisesi ve çevresi, bu değişiklikle birlikte turizm tesisi ve konut yapılma riskiyle karşı karşıya bırakılmıştır” dedi.

İktidarın hedefinde şimdi de Haydarpaşa Lisesi var

Haber Merkezi

Yurttaşlar Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İstanbul Üsküdar’daki Haydarpaşa Lisesi’nin doğal sit alanı statüsünün değiştirilmesine tepki gösterdi. Bakanlığının yaptığı değişiklikle Haydarpaşa Lisesi arazisinde doğal ve kültürel bakımdan uyumlu düşük yoğunlukta faaliyetlere, entegre tesis yapılmasına, turizm ve yerleşimlere izin verileceğini belirten yurttaşlar CHP Üsküdar İlçe Başkanlığı’nın çağrısıyla Haydarpaşa Lisesi önünde topladı.

CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş, lise önünde yaptığı basın açıklamasında, “Her fırsatta çevreci olduğunu öne süren ama çevreye ve iklim değişikliğine olan ilgisi yalnızca alacağı AB fonlarından ibaret olan AKP iktidarı, yine gözünü, gözümüz gibi bakmamız gereken bir koruma alanına dikmiştir” dedi.

iktidarin-hedefinde-simdi-de-haydarpasa-lisesi-var-953910-1.

YAPILAŞMANIN ÖNÜ AÇILDI

Haydarpaşa Lisesi’nin hemen yanında iktidarın ve AKP’li Üsküdar Belediyesi’nin yıllardır hedefinde olan Validebağ Korusu’nun da bulunduğunu hatırlatan Özçağdaş, “Haydarpaşa Lisesi'nin de içinde bulunduğu bölgenin koruma statüsü düşürülerek yapılaşmanın önü açılmıştır. Bu süreçte bölgenin koruma statüsünün hangi kriterlere göre düşürüldüğü belirsizdir. Her zaman olduğu gibi bu karar alınırken de kamuoyunun ve bilim insanlarının görüşü alınmamıştır” diye konuştu.

iktidarin-hedefinde-simdi-de-haydarpasa-lisesi-var-953911-1.

DAHA FAZLA BETONA TAHAMMÜLÜMÜZ KALMADI

“Birinci Derece Doğal Sit Alanı olduğu sürece koruma altında bulunan ve hiçbir yapılaşmaya izin verilmeyen Haydarpaşa Lisesi ve çevresi, bu değişiklikle birlikte turizm tesisi ve konut yapılma riskiyle karşı karşıya bırakılmıştır” diyen Özçağdaş sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hedefin yalnızca Haydarpaşa Lisesi'nden ibaret olmadığı ve büyük bir mücadele ile korunan Validebağ Korusu’na başka bir müdahale alanı açmaya çalıştıkları ortadadır. Validebağ Korusu’nda halkımızın direnci ve kararlılığı ile elde edilen kazanımlar bu karar ile tırpanlanmak istenmektedir. Bu kapsamda, önümüzdeki hafta CHP Üsküdar İlçe Örgütü olarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'ne giderek karara karşı itiraz dilekçelerimizi vereceğiz. Tüm halkımızı buraya sahip çıkmaya davet ediyoruz. Bu hatadan dönülmesi ve buranın doğal statüsünün korunması için çağrıda bulunuyoruz. Aksi halde hukukçularımız vasıtasıyla gerekli davaları açarak buranın korunması için her türlü hukuki yola başvuracağımızı da ifade etmek istiyoruz.

25 yıl boyunca AKP zihniyeti tarafından yönetilen İstanbul’da daha fazla betona tahammülümüz kalmamıştır. Dolayısıyla bu alanda yaşanacak olası tarih ve doğa tahribatını önlemek için mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğimizi tüm yetkililerin ve kamuoyunun bilgisine sunarız.”