4 yıl boyunca kendilerini okutan öğretmenlerinin birinci sınıfa verilmesi üzerine 5. sınıf öğrencileri ve velileri isyan etti. Derince Huriye Pak İlköğretim Okulu 5/C sınıfı öğrencileri...

4 yıl boyunca kendilerini okutan öğretmenlerinin birinci sınıfa verilmesi üzerine  5. sınıf öğrencileri ve velileri isyan etti. Derince Huriye Pak İlköğretim Okulu 5/C sınıfı öğrencileri ve veliler öğretmenlerinin kadroda meydana gelen açık yüzünden 1/B sınıfına verilmesi ve yerine ücretli öğretmen getirilmesi üzerine önceki gün okul bahçesinde eylem yaparak öğretmenlerini geri istedi.

 

KENDİ ÖĞRETMENİMİZİ İSTİYORUZ

4 yıllık öğretmenleri Aynur Işık"ın yeni eğitim ve öğretim döneminin açılmasından 3 hafta sonra birinci sınıfa verildiğini söyleyen velilerden Aysel Yurdakul, “Biz öğretmenimizi istiyoruz. Eğer kadroda açık varsa atama yapsınlar” şeklinde konuştu. Velilerden Zeliha Oktay ise birinci sınıf öğretmeninin 6 aylığına ücretsiz izne ayrıldığını söyleyerek, “Öğretmen açığı sorunun bizi mağdur ederek gidermeye çalışıyorlar. Biz öğretmenimizi seviyoruz. Ücretli öğretmen istemiyoruz” dedi.

Okul Müdürü Hüseyin Canerik, 5. sınıflara ücretli öğretmenin gelmesinin sıkıntı yaratmayacağını ileri sürerek “Yasalardan dolayı birinici sınıflara ücretli öğretmen veremiyoruz. Milli Eğitim atamaları yaptı ama okulumuzda kardo açığı var. Bu yüzden ücretli öğretmen olması gerekiyor” dedi.