İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 14 Mayıs seçimlerine ilişkin "Birleşe birleşe kazanacağız. Coşa coşa sandıklara gideceğiz ve sandıklara sahip çıkacağız" mesajını verdi.

Kaynak: Haber Merkezi
İmamoğlu: Birleşe birleşe kazanacağız, sandıklara sahip çıkacağız

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sancaktepe'deki 'Halk Buluşması'nda yurttaşlara seslendi.

İktidarın kendisini hedef alan sözleri anımsatan İmamoğlu, "'Sosyal yardımları iyice azaltacaklar ya da bitirecekler demişlerdi' Keşke insanların ihiyacı olmasaydı. Ama ekonomik zorluklar var. Sosyal yardımları 5 katına çıkardık. Bu şehrin çocuklarının, gençlerinin eğitimine yardım ettik" dedi.

4 yılda 210 bin gence üniversite bursu verdiklerini anlatan İmamoğlu, "Herkes eşit ve adil fırsatlar yakalasın istiyoruz" dedi.

"4 yaşından küçük olan çocuklarının annelerine ücretsiz ulaşım kartı verdik" diyen İmamoğlu, şunları söyledi: "350 bin anne bu karttan faydalanıyor. Sayın Cumhurbaşkanı meydanlarda ne dedi; 'Kimin parasını kime veriyorsun?' dedi. Ben dedim ki, 'Sizi ilgilendirmez, milletin parasını millete veriyorum' dedim. 16 milyon insanımıza eşit hizmet etmeye devam edeceğiz."

"HAKKINIZI OLANI ALIYORSUNUZ"

"Sosyal yardımla ilgili ahlaki bir tarifi yapmak istiyorum" ifadesini kullanan İmamoğlu, şunları anlattı: "Devlet vatandaşının eksiğini gidermek zorundadır. Açta, açıkta bir vatandaş var ise onun eksiğini tamamlamak devletin zorunluluğudur. Bu Anayasa'da var. Hakkınız olanı alıyorsunuz, hiç kimse size lütufta bulunmuyor. İster hükümet, ister büyükşehir belediyesi... Kimse cebinden vermiyor size."

14 MAYIS MESAJI

14 Mayıs'taki seçimlere ilişkin de mesaj veren İmamoğlu, "14 Mayıs'ta oylarımızı kullanacağız ve 15 Mayıs sabahı bu ülkenin cumhurbaşkanını Kemal Kılıçdaroğlu yapacağız" diye konuştu. 

İmamoğlu, şunları söyledi: "Bu millet sizi 14 Mayıs'ta evinize yollayacak. Cumhurbaşkanı Adayımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu adaletli, vicdanlı yönetimi altında çalışacak çok kuvvetli kadromuz olacak. Bu kadro sizin evlatlarınıza çalışacak."

"ENGELLERİ ORTADAN KALDIRACAĞIZ"

Depreme hazırlık ile ilgili de konuşan İmamoğlu, "Depreme hazırlık, zamana karşı yürütülen bir can kurtarma operasyonudur. Depreme hazırlığın önündeki bütün engelleri ortadan kaldıracağız" dedi. 

"OYLAR KILIÇDAROĞLU'NA"

Seçimlere ilişkin mesaj veren İmamoğlu, "14 Mayıs milletin seçimi. Bir avuç insanın gittiği, milletin iktidar olduğu bir seçim. Hepimiz çalışmalıyız. Her şeyi ben bilirim anlayışı bitecek, adalet herkese gelecek. Böyle bir dönemi var etmek milletçe elimizde" dedi.

"Birleşe birleşe kazanacağız" diyen İmamoğlu, sandık güvenliğine vurgu yaptı: "Coşa coşa sandıklara gideceğiz ve sandıklara sahip çıkacağız."

İmamoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: "Millet kazanıyor, bunu unutmayın. Oylarımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na, oylarımız Millet İttifakı'na."