Zeytinburnu Belediyesi’nin işten attığı Kenan Güngördü’yü Birleşik Haziran Hareketi ziyaret etti. Güngördü işe dönene kadar eylemini sürdürecek

‘İşe dönene kadar  burada oturacağım’

İstanbul’da Zeytinburnu Belediyesi’nden atılan 11 işçiden biri olan Kenan Güngördü’nün belediye önünde başlattığı oturma eyleminde üçüncü gün geride kalırken, Birleşik Haziran Hareketi üyeleri Güngördü’ye destek ve dayanışma ziyareti gerçekleştirdi.

‘Müjde’ deyip işten attılar
3 Nisan’da işten atıldığını ve kendisine gerekçe bile sunulmadığını söyleyen Göngördü, "Gerekçesini öğrenmeye çalıştım ama bana randevu dahi verilmedi. Gizlilik kararı olduğu söyleniyor. Kimse bize bilgi vermiyor" dedi. 17 yıl kamuda ve 3 yıl da Zeytinburnu Belediyesi’nde evde bakım ve sağlık hizmeti verdiği bilgisini veren Güngördü, "Taşerona kadro müjdesi verdiler ama kapının önüne koydular. Birden bire suçlu ve tehlikeli görülerek işten çıkarıldım. 3 güdür burada oturma eylemindeyim ve işime dönene kadar burada oturmaya kararlıyım" diye konuştu.

İşçiler birleşin
İşten atılan binlerce taşeron işçisine de seslenen Güngördü, "Nerede işten atıldılarsa orada direnişe geçmeliler. Tüm kamuoyuna çağrı yapıyorum. Gelin bu eylemi ve diğer eylemleri güçlendirin. Türkiye’nin dört bir yanında KHK ile atılan bütün işçilerle emekçilerle irtibat halinde olsunlar ve eylemi güçlendirsinler" çağrısı yaptı.

Birleşik Haziran Hareketi üyeleri ise işten atılan işçilere desteklerinin süreceğini ifade ettiler.