İSİG İstanbul sempozyumu 22-23 Eylül’de gerçekleştirilecek

TMMOB Makina Mühendisleri Odası (MMO) İstanbul Şubesi tarafından iki yılda bir düzenlenen İSİG (İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği) Yerel Sempozyumu'nun üçüncüsü 22-23 Eylül 2017 tarihleri arasında MMO İstanbul Şube’de yapılacak.

Meslek örgütleri, sendikalar, Bakanlık yetkilileri kurum, kuruluş ve işyerlerinden sözcülerin katılacağı sempozyuma, ‘Babamın Kanatları’ filminin yönetmeni Kıvanç Sezer ve ‘Fıtrat’ kitabının yazarı İsmail Saymaz da katılacak. Sempozyumda; iş cinayetleri, iş kazaları ve meslek hastalıklarının nedenleri araştırılacak, sorunlara çözüm önerileri getirilecek.

İLK 6 AYDA 906 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ

Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Müdür Yrd. ve Sempozyum Yürütme Kurulu Üyesi Ertan Demirci, İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Sempozyumu'nun temel amacının, ‘’Sağlıklı ve güvenli bir çalışma ortamı sağlanması, çalışanların sağlığına zarar verebilecek hususların önceden belirlenerek gerekli önlemlerin alınması, iş kazası geçirmeden, meslek hastalıklarına yakalanmadan rahat ve güvenli bir ortamda çalışmalarının sağlanması, çalışanların ruhsal ve bedensel sağlıklarının korunması’’ olduğunu söyledi. Demirci, dünyada her on beş saniyede bir işçinin iş cinayeti ve meslek hastalıkları nedeniyle hayatını kaybettiğini belirterek; ‘’Türkiye’de 2017’nin ilk altı ayında iş cinayetlerinde 906 işçi hayatını kaybetti. Ülkemiz iş kazalarında Avrupa ve dünyada ilk sıralarda; ölümlü iş kazalarında ise Avrupa‘da birinci, dünyada üçüncü sırada yer almaktadır. Gerekli önlemler alınmadığı için ne yazık ki her yıl iş kazaları ve meslek hastalarından dolayı birçok ülke nüfusuna denk sayıda insan hayatını kaybetmektedir” dedi.

'EMEKTEN YANAYIZ'

Demirci; 22-23 Eylül’de gerçekleştirilecek olan sempozyumun amacının emekten, halktan yana bir meslek örgütü olmanın bilinci ve sorumluluğuyla, bu toplumsal sorunu her boyutuyla bir kez daha tartışıp ortaya çıkan çözümleri kamuoyunun ve yetkililerin bilgisine sunmak olduğunu belirtti. Sekretaryasını MMO İstanbul Şube’nin yürüttüğü İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Yerel Sempozyumu 22-23 Eylül tarihinde MMO İstanbul Şube Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek. Sempozyumda 2 gün sürecek ve 7 oturum ile tamamlanacak.

isig-istanbul-sempozyumu-22-23-eylul-de-gerceklestirilecek-354041-1.