Tunus'ta siyasal İslamcı Nahda Hareketi, IMF ile müzakereleri reddeden Cumhurbaşkanı Kays Said'e tepki göstererek, "darbe yönetimi başkanının popülist tercihleri sebebiyle ülkede durumun çöküşte olduğunu" savundu.

Kaynak: HABER MERKEZİ
İslamcı Nahda, IMF ile müzakereyi reddeden Kays Said'e tepkili
Kays Said (İHA)

Tunus'ta siyasal İslamcı Nahda Hareketi, Cumhurbaşkanı Kays Said'in IMF ile müzakereleri reddetmesine tepki gösterdi. 

"Yoksullaşmayı artıran dışarıdan gelen diktelerin kabul edilemez olduğunu" belirterek IMF'ye kapıyı gösteren Said'in tercihlerinin ülkeyi yıkıma sürüklediğini ileri süren Nahda, bu tercihlerden birinin de alternatifi olmaksızın IMF ile müzakerenin reddedilmesi olduğunu belirtti.

Raşid el-Gannuşi liderliğindeki Nahda Hareketinden yapılan yazılı açıklamada, Said kastedilerek, "darbe yönetimi başkanının popülist tercihleri sebebiyle ülkede durumun çöküşte olduğu" savunuldu. Tehlikeli bir kaosa ve bilinmeyen bir akıbete yol açabileceği ifade edilen bu durumun, devletin kazanımlarının kaybedilmesi tehdidi oluşturduğu belirtildi.

Cumhurbaşkanı Said, gazetecilere yaptığı açıklamada, IMF ile anlaşmaya ilişkin, "yoksullaşmayı artıran dışarıdan gelen diktelerin kabul edilemez olduğunu" kaydetmişti. Said, tercihlerin halk iradesinden kaynaklanması gerektiğini vurgulayarak, isim vermeden içerideki bazı kesimleri "Tunus'u satma çabasında olmak"la suçlamıştı.