AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ve İsveç Başbakanı Kristersson'la görüşecek. Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta düzenlenen NATO Zirvesi kapsamındaki üçlü görüşme saat 17.30'da başlayacak.

Kaynak: AA
İsveç'in NATO üyeliğinde kritik zirve: Erdoğan, Stoltenberg ve Kristersson'la görüşecek

NATO'nun genişlemesi çerçevesinde İsveç'in de ittifaka katılımı açısından kritik hafta başladı.

Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta 11-12 Temmuz tarihlerinde yapılacak olan NATO Zirvesi İskandinav ülkesi İsveç'in katılımının bu yaz gerçekleşip gerçekleşmeyeceğinin belirlenmesi açısından önemli.

Bu çerçevede AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılmak üzere geldiği Litvanya’nın başkenti Vilnius’taki temaslarına NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve İsveç Başbakanı Ulf Kristersson görüşmesi ile başlayacak.

Erdoğan, LIETXPO Sergi ve Kongre Merkezi’nde NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve İsveç Başbakanı Ulf Kristersson’la Türkiye saati ile 17.30’da üçlü görüşme yapacak.

Erdoğan'ın Zirve kapsamındaki ikinci görüşmesi ise Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel ile olacak. Erdoğan ile Michel’in görüşmesinin Türkiye saati ile 19.30’da başlaması bekleniyor.

Erdoğan’ın iki görüşmesi de basına kapalı yapılacak.

ERDOĞAN AB ŞARTINI ÖNE SÜRDÜ

KP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan,  Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta yapılacak NATO zirvesi öncesi Atatürk Havalimanı'nda basın toplantısı düzenlemiş, İsveç’in NATO üyeliğine onay vermek için AB şartını öne sürmüştü.

Erdoğan, Önce gelin Türkiye'nin Avrupa Birliği'nde önünü açın, ondan sonra biz de Finlandiya ile ilgili nasıl onun önünü açtıysak, İsveç'in de önünü açalım ifadelerini kullanmıştı.