Kayyum yönetimindeki Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, itfaiye bütçesinden Kuran kursu projelerine kaynak aktardı. Bismil ilçesine yapılacak yatılı Kuran kursu için 7,8 milyon TL harcanacak.

İtfaiye ödeneği Kuran kursu için harcanacak

Mustafa M. Bildircin

Kayyum yönetimindeki Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin pandemi ile mücadele sürecinde gerçekleştirdiği Kuran Kursu Yapım İşi ihalesi sonuçlandı. Ekim 2020’de İtfaiye ve Koordinasyon Merkezleri Yapım Projeleri harcama kaleminden Kuran kursu projelerine kaynak aktaran idare, Bismil’de inşa edilen yatılı Kuran kursu için 7,8 milyon TL’lik sözleşmeye imza attı.

KURAN KURSUNA 7,8 MİLYON TL

İçişleri Bakanlığı kararı ile göreve getirilen Münir Karaloğlu yönetimindeki Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 26 Kasım 2020 tarihinde ihale ilanı yayımladı. Bismil ilçesine yapılacak yatılı kız Kuran kursu inşaatı için açılan ihale 25 Ocak’ta sonuçlandı. Toplam 15 geçerli teklifin alındığı ihale, 7 milyon 837 bin TL bedel ile karara bağlandı.

2021 SONUNDA AÇILACAK

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirilen ihale kapsamında CVN İnşaat isimi firma ile sözleşme imzalandı. Firmanın Bismil’de inşa edeceği yatılı kız Kuran kursunun 2021 yılı sonunda tamamlanarak hizmete açılacağı öğrenildi. Kuran kursunun yapılacağı alanın büyüklüğü ise 5 bin 16 metrekare olarak belirlendi.

***

Ödenek kalemleri değiştirildi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi kayyumu Karaloğlu ve feshedilen Belediye Meclisi’ne atanan memurların, belediyenin ödenek kalemlerini başka alanlarda kullandığı öne sürüldü. Ekim 2020’de toplanan Belediye Meclisi, iddiaya göre, Kadın İçin Atölye ve Çocuk Oyun Evleri Projesi kaleminden 470 bin TL, Eğil Kültür Merkezi Yapım Projesi harcama kaleminden 1 milyon 880 bin TL, Hazar Gölü Çocuk Yaz Kampı Projesi harcama kaleminden 2 milyon 820 bin TL olmak üzere, toplam 5 milyon 170 bin TL’nin Fen İşleri Daire Başkanlığı bütçesine aktarılmasına karar verdi. Daha önce İtfaiye ve Koordinasyon Merkezleri Yapım Projeleri harcama kalemine yazılan 4 milyon TL ödenek de Bismil, Ergani ve Silvan ilçelerinde Yatılı Kız Kur’an Kursu Yapım Projesi’ne aktarıldı.