İYİ Parti’de tartışmalar üst düzey istifa getirdi

24 Haziran seçimlerinin ardından liderlik ve kurultay tartışmaları yaşayan bir diğer parti olan İYİ Parti, üç üst düzey istifayla bir kez daha gündeme geldi. Partinin kurucu üyeleri Nevzat Bor, Özcan Yeniçeri ve Yusuf Halaçoğlu dün görevlerinden istifa ettiklerini duyururken, parti yönetiminden ‘sitem’ geldi. Üç isim de MHP’ye katılmayacaklarını vurguladı.

‘Partiyi bir yere götüremez’
Ortak basın toplantısında konuşan Yusuf Halaçoğlu, şu ifadeleri kullandı; “Sergilenen tavırlar Kurultay’da bir şekilde değişimin olmayacağını göstermektedir. Ben veya bir kişi üzerine oturan bir siyasi harekete karşı verdiğimiz mücadelenin aynının tekrarlandığını görmek bizi son derece üzmüştür. Bu sebeple böyle bir siyasi anlayış içinde olumlu bir sonuca ulaşmanın mümkün olmayacağına karar vermiş bulunuyoruz ve gerek partideki tüm görevlerimizden, gerekse İYİ Parti’den istifa ediyoruz.”

Halaçoğlu, Genel Başkan Meral Akşener’in partisinin gerisinde oy aldığını belirterek, “Dolayısıyla biz istifanızı, kongreye gitmenizi ve aday olmamanızı onaylıyoruz. Bu doğru bir şeydi. Kardeşim, parti 9,96 oy almış, sen almışsın 7,26. Artık partiyi bir yere götürmen mümkün değil” dedi.

‘Meral Akşener ile konuşmadık’
İstifa kararı almadan önce Akşener ile görüşmediklerini söyleyen Halaçoğlu, “Akşener ile milletvekilliği listesi hazırlanmasından sonra hiç konuşmadık. Liste dolayısıyla kırgınlığım yok” dedi. Halaçoğlu, “MHP’ye geri dönecek misiniz” sorusu üzerine, “Hiçbir partiye gitmemiz, dönmemiz söz konusu değil” diye yanıt verdi.

MHP’den istifa ederek, İYİ Parti’nin kuruluşundan itibaren Akşener’in yanında olan Halaçoğlu, 26. Dönem’de İYİ Parti’nin Meclis’teki 5 milletvekilinden biriydi. Halaçoğlu, 24 Haziran seçimlerinde partisinin listesinde milletvekili adayı olarak yer alamamıştı.

***

‘Siyaset vicdanına uymadı’

İstifalara ilişkin İYİ Parti cephesinden, Genel Sekreter Aytun Çıray açıklama yaptı.

İstifanın tek taraflı bir tasarruf olduğunu söyleyen Çıray, “Siyaset, ‘insan kazanma’ sanatı olmakla birlikte, vicdanı da olan bir kurumdur. Sayın Bor, Sayın Halaçoğlu ve Sayın Yeniçeri’nin istifa kararlarını saygıyla karşılıyoruz. Ancak, gerekçelerindeki siyasi parti tarifinin, geçmiş tecrübelerinin aksine son çalıştayımızda da olduğu gibi, görüşlerini özgürce ifade ettikleri İYİ Parti’ye ve siyaset vicdanına uymadığı kanaatindeyiz. Kararlarının kendileri için hayırlı olmasını dileriz” diye konuştu.

İYİ Parti’nin kurultayı 12 Ağustos’ta gerçekleştirilecek.