İYİ Parti'nin Hz. Ömer'li reklamının mimarı Faruk Acar, kampanyaya yöneltilen eleştirileri yanıtladı. "Twitter’da her şeye sesi çıkan 'her şeyi bilirimci'lere değil; halkımıza kampanya yapıyoruz" dedi, bu kişilerin sabretmesi gerektiğini söyledi.

İYİ Parti'nin eleştirilen reklam filminin mimarı Faruk Acar: Sabretsinler

Andy-Ar Araştırma Şirketi'nin kurucusu ve İYİ Parti'nin 'Hz. Ömer'li reklamının mimarı Faruk Acar, eleştirilere yanıt verdi.

Euronews'ten Kamuran Samar'a konuşan Acar, kampanya stratejisinde hata yapılmadığı görüşünü dile getirdi.

iyi-parti-nin-elestirilen-reklam-filminin-mimari-faruk-acar-sabretsinler-944413-1.

Bu kampanyanın uzun zamandır gündemde olduğunu belirten Acar, "Kampanya sürecine denk gelen bağımsız bir krizin oluşmasından ötürü şu an kampanyaya da atıfta bulunularak bir gündem tutuluyor. Biz, yaptığımız araştırmalarda kampanyanın başarısını zaten görüyoruz. Bunu herkes görebildiğinden, İYİ Parti’nin son üç ayki ivmesinden ve şimdiye dek hiç konuşulmadığı kadar konuşulmasından, tartışılmadığı kadar tartışılmasından rahatsız olan kesimler şu an kampanya dönemine denk gelen kriz ortamını fırsat bildi diyebiliriz" ifadesini kullandı.

Acar, kampanya sürecinde her unsuru vatandaşlara sorduklarını söyledi. 'Adalet' deyince akla gelen ilk ismin Hz. Ömer olduğunu iddia eden Acar, şunları söyledi:

"Hz. Ömer deyince akıllarına gelen ilk kavram da adalet oldu. Burası Türkiye. Burası Doğu ve Batı’nın kesişimi, İslami değerleri çoğunlukla benimsemiş bir ülke. Belki daha Batı temelli bir toplumda Themis ya da Justitia yanıtını alabilir, Themis’in kapalı gözlerinin felsefesi üzerinden adaleti anlatabilirdik. Bir sembol seçtik ve hayatını adalet üzerine konumlamış olan bu sembol isim üzerinden, 35 yaş üzeri kitleyle adalet felsefesini paylaşıyoruz."

Acar, Hz. Ömer'in "Adalet mülkün temelidir" sözüyle Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e bile ilham olduğunu iddia etti.

"Biz Twitter’da her şeye sesi çıkan 'her şeyi bilirimci'lere değil; halkımıza, ortak akla sahip vatandaşımıza kampanya yapıyoruz" diyen Acar, ardından "Eğer ki biraz daha sabredip halen devam eden ikinci fazımızı takip ederlerse, herkes 'Ömer’in Yolu'nun aslında ne ifade ettiğini ve Ömer’in adaletinin neye tekabül ettiğini anlayacaktır" tepkisini gösterdi.

'BİZZAT AKŞENER ONAY VERDİ'

Acar, "Stratejiyle ilgili Sayın Akşener’den ya da parti yönetiminden bir eleştiri geldi mi?" şeklindeki soruya da şu yanıtı verdi:

"Hayır; çünkü bu kampanyanın kendi kendine çıkmış olması zaten söz konusu değildir. Kampanya içerisindeki akış, slogan, söylem, senaryo, film ve başlıklara bizzat Genel Başkan onay vermiştir. Dediğim gibi bu zaten Meral Akşener’in kendi hikayesidir, İYİ Parti’nin yazmak istediği hikayesidir. Bu da Türkiye hayallerini anlatmak amacıyla yapılan bir kampanyadır."



Ünlü anketçi, İYİ Parti'nin reklamına sert çıktı: AKP'den kopan seçmenin birinci gündemi bu değil!Ünlü anketçi, İYİ Parti'nin reklamına sert çıktı: AKP'den kopan seçmenin birinci gündemi bu değil!

ELEŞTİRİLER NEYDİ?
2019'daki yerel seçimlerde birçok büyükşehri kaybettikten sonra "Bize yeni Ömerler lazım" diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bir yanıt niteliği taşıyan kampanya, son olarak MetropoLL Araştırma'nın CEO'su Özer Sencar ve İstanbul Ekonomi Araştırma Genel Müdürü Can Selçuki tarafından eleştirilmişti.

Sencar, AKP'den kopan kitlenin gündeminin 'dini değerler' olmadığını belirtirken, Selçuki de şunları söylemişti:

"AK Parti’den kararsıza geçmiş kitlenin tek anahtarının ekonomi olduğu görüşüne katılmıyorum. Öte yandan Hz. Ömer’in yolunun bu kitleye çıkacağını da sanmıyorum. Ekonomik kaygıların, kimlik bariyerini aşarak giderilmesi gerek. İstatistikle duygular arasında bir yer var."