Yerel seçimlerde CHP ile iş birliğini savunması nedeniyle İYİ Parti ile ters düşerek İBB Grup Başkanvekilliği görevinden istifa eden İbrahim Özkan, "Tüzükte bizi atacak madde bulamıyorlar" dedi. Özkan, ayrıca İYİ Parti teşkilatlarında CHP ile işbirliği yapılması konusunda yoğun bir talep olduğunu söyledi.

İYİ Partili İbrahim Özkan: Tüzükte bizi atacak madde bulamıyorlar

İYİ Parti'de,14-28 Mayıs seçimlerinin ardından başlayan kriz şiddetini artırarak devam ederken İstanbul Büyükşehir Belediyesi İYİ Parti Grup Bakanvekilliği görevinden istifa eden İbrahim Özkan, açıklamalarda bulundu.

Sözcü'den Saygı Öztürk'e konuşan Özkan, partide yaşanan istifa ve ihraçlara ilişkin "Teşkilatlara rağmen siyaset yapılmaz.  Altında kalırız. Teşkilatlarımızdan CHP ile işbirliği yapılması konusunda yoğun bir talep oldu" dedi.

Partide dün ‘doğru’ denilene, bugün ‘yanlış’ denildiğini belirten Özkan, "Bugün doğru dediğime yarın yanlış demem. Teşkilatlara rağmen siyaset yapılmaz.  Altında kalırız. Teşkilatlarımızdan CHP ile işbirliği yapılması konusunda yoğun bir talep oldu" diye konuştu.

İki siyasi partinin işbirliğini ve müzakerenin yapılması gerektiğini sonuna kadar savunacağını belirten Özkan, “Tüzükte bizi atacak madde bulamıyorlar” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Genel İdare Kurulu'nun (GİK) kararından önce Ankara ve İstanbul’da ilçe başkanlarıyla toplantılar yaptığını ifade eden Özkan, "İki yerde de işbirliğinin gerekli olduğu yönünde oy kullanıldı. İlçe başkanlarının oylamasında ittifakla seçim işbirliği çıktı. Siyasi Partiler Kanunu lider odaklıdır. O yüzden genel başkan ne diyorsa, GİK’ten o karar çıkar. Nitekim öyle oldu" ifadelerini kullandı.

Özkan, şunları söyledi:

"Partimizin yaşadığı süreç, partinin kurucularından birisi olarak beni çok üzüyor. İlk kurucu ilçe başkanıyım. Partiyi kurarken 50 kişiyi bulamadık. Akrabalarımı, işyerimizde çalışanları partimize kaydedip yola çıkmıştık. Partiyi o zaman kurarken mecazi anlamda söylüyorum, ‘Almanya’ya götüreceğiz’ hayali kurarken, insanları kamyona doldurup Suriye’de bıraktık. Böyle üzüntülü bir durumla karşı karşıyayız."