İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, yarın Genel Başkan Meral Akşener'le görüşerek istifa edeceğini söyledi. İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu ise “İstifa müessesi kişinin tek taraflı bir karar verme usulüdür. Herhangi bir görüşme gerçekleşmeyecektir” dedi. Bu gelişmenin üzerine Ağıralioğlu istifa dilekçesini paylaşarak İYİ Parti'den istifa ettiğini duyurdu.

Yavuz Ağıralioğlu İYİ Parti'den istifa etti

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, geçtiğimiz hafta düzenlediği basın toplantısıyla Millet İttifakı'na eleştiriler getirmesinin ardından bugün Habertürk'ten Mehmet Akif Ersoy'a mesaj atarak yarın İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'le görüşeceğini ve istifa edeceğini açıkladı.

Ağıralioğlu, Ersoy'a yaptığı açıklamada "Yarın Akşener'le helalleşeceğim" dedi.

'AKŞENER GÖRÜŞMEYİ İPTAL ETTİ' İDDİASI

Gazeteci Candaş Tolga Işık, İYİ Parti lideri Meral Akşener'in, Ağıralioğlu ile olan randevusunu iptal ettiğini söyledi.

Candaş Tolga Işık, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Size bir son dakika haberi vereyim: Meral Akşener, Yavuz Ağıralioğlu'na yarın 13'te verdiği randevuyu az önce iptal etti. Gerekçe Yavuz Bey'in görüşme öncesin tv'ye çıkıp istifasını duyurması. Bu iptal az önce kendisine de bildirildi." ifadelerini kullandı.

İYİ PARTİ SÖZCÜSÜ ZORLU’DAN, AĞIRALİOĞLU AÇIKLAMASI: "HERHANGİ BİR GÖRÜŞME GERÇEKLEŞMEYECEKTİR”

ANKA'ya konuşan İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu ise İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu’nun İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüşeceği ve partiden istifa edeceği yönündeki haberler üzerine; “İstifa müessesi kişinin tek taraflı bir karar verme usulüdür. Böyle bir düşünce ve tutumun ifadesidir. Dolayısıyla Sayın Genel Başkanımızla bu kapsamda bir görüşme yapılması düşüncesi de anlam ve önemini yitirmiştir. Herhangi bir görüşme gerçekleşmeyecektir” açıklamasını yaptı.

AĞIRALİOĞLU İSTİFA ETTİ

Yaşanan bu gelişmelerin ardından İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, resmi olarak partisinden istifa etti.

aksener-le-gorusup-istifa-edecegim-demisti-iyi-parti-den-agiralioglu-aciklamasi-1143806-1.

KILIÇDAROĞLU'NA OY VERMEYECEĞİNİ DUYURMUŞTU

İyi Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, Altılı Masa'daki aday belirleme süreci ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı ile ilgili sert sözlerinin ardından, partisinin de mensubu olduğu Millet İttifakı'nın adayı Kılıçdaroğlu'na oy vermeyeceğini açıkladı.

ALTIILI MASA'NIN ADAY BELİRLEME YÖNTEMİNE KARŞI ÇIKMIŞTI

İYİ Parti İstanbul Milletvekili ve Genel İdare Kurulu üyesi Yavuz Ağıralioğlu'nun TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı adaylığına ve Altılı Masa’da adayı belirleme yöntemine karşı olduğunu söyledi. "Cumhurbaşkanlığı makamını bölücülüğün pazarlık masasına gelmesine sebep olacak şekilde yönetti" ifadeleriyle HDP'ye yüklenen Ağıralioğlu, "Türk devletinin her aleyhine tertibin içerisinde parmak izleriyle göründüğünüz insanlarsınız, siz problemli insanlarsınız. Devlete katil derken gösterdiğiniz cüretkarlığı, bir kere PKK'ya katil derken gösteremediniz" dedi.