İzmir Düşünce Topluluğu, İzmir ve Türkiye'de yaşanan çevre sorunlarına çözüm aramak için forum düzenlendi

İzmir’de 'Ekoloji Forumu' düzenlendi

AYCAN KARADAĞ

İzmir Düşünce Topluluğu, son dönemde Türkiye genelinde ve İzmir'de yaşanan çevre sorunlarına çözüm aramak için İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde "Neler yapabiliriz?" konulu forum düzenledi. Foruma; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, Rize Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu, CHP İzmir Milletvekilleri Kamil Oktay Sındır, Tacettin Bayır ve Murat Bakan ve HDP İzmir Milletvekilli Serpil Kemalbay katıldı.

“İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ DÜNYANIN BÜYÜK PROBLEMİ”

Açılış konuşmasını yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, insanın doğayı kötü kullandığını ve doğanın da insanı cezalandırdığını ifade ederek, “İnsan doğanın ta kendisidir. Ekoloji bozuldukça, biz doğadan uzaklaştıkça da ekonomimiz bozuluyor. Genç arkadaşlarımız sürekli bana özgeçmişlerini veriyorlar. İşsizlik aldı başını gidiyor. Bir felakete doğru gidiyoruz. Biz doğadan uzaklaştıkça daha da büyük bir felakete gideceğiz. Balık çiftlikleriyle, HES’lerle, JES’lerle, orman yangınlarıyla boğuşmaya devam ediyoruz. Tarımdan uzaklaşmaya, turizmden uzaklaşamaya devam ediyoruz. Bunu sadece biz yapmıyoruz, bütün dünya yapıyor. O yüzden dünya büyük tehlike altında. İklim değişikliği dünyanın büyük problemi. İklim değişikliği ile mücadele emir komuta, yasalarla olmuyor. İnsanlarla oluyor. Bu forum ilk adım olur. Umarım devamı gelir. Buradan somut kararlar çıkar. Sözü gençlere bırakalım” diye konuştu.

Soyer’in konuşmasının ardından foruma katılan yurttaşlar, doğa sorunlarıyla ilgili görüş ve önerilerini dile getirdiler.