Cumhuriyet Meydanı’nda katledilen sağlık emekçileri için denize karanfil atıldı

İzmir’de katledilen sağlık emekçileri anıldı

ARDA ÖZARDA

İzmir Tabip Odası, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası ve Birinci Basamak Sağlık Çalışanları Birlik ve Dayanışma Sendikası, 14 Mart Tıp haftası vesilesiyle sendikal mücadele tarihlerinde katledilen emekçileri Konak Cumhuriyet Meydanı’nda düzenledikleri basın açıklaması ile andı. Katledilen sağlık emekçileri için denize karanfil atıldı.

Basın açıklamasını okuyan İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri Lütfi Çamlı, “Sivas’ta yakılarak katledilen sağlık emekçisi Dr. Behçet Aysan’ı, sendikal mücadelenin öncülerinden Dr. Mehmet Emin Ayhan’ı, Necati Aydın’ı, Ayşenur Şimşek’i, Abdülaziz Yural’ı ve nice katledilen kaybettiğimiz sağlık emekçilerinin saygıyla anıyoruz. Gelinen şu dönemde birçok sağlık emekçisi haksız ve hukuksuz şekilde ihraç edilmiş, güvenlik soruşturmaları bahane edilerek görev yapmaları engellenmiştir. Bu uygulamalar hem kişilerin çalışma hakkını elinden almış hem de halkın sağlığını ölümsüz etkilemiştir. Yine her 14 Mart günü sağlıkçılara sözler verilmiş ama tutulmamıştır. Bizler insanca yaşayabileceğini ücretler ile işimizi yapmak istiyoruz ve bu ülkede gördüğümüz yanlışları söylemekten de vazgeçmeyeceğimizi bildiriyoruz” diye konuştu.

'HER TÜRLÜ BEDELİ ÖDEMEYE HAZIRIZ'

Basın açıklamasının ardından konuşan hekimler İzmir Tabip Odası’ndan aldıkları ekolü yeni hekim arkadaşlara aktaracaklarını, bu ülke demokratik, özgür ve eşit bir hal alana kadar her türlü bedeli ödeyerek mücadeleden vazgeçmeyeceklerini söyledi.