İzmir Girişimcilik Merkezi tarım temasıyla kapılarını açtı. Açılışta konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Şehrimizin refahını artırmak ve adilce paylaşmak için attığımız adımlara bir yenisini ekliyoruz, İzmir için çizdiğimiz ufka, bir adım daha yaklaşıyoruz” dedi.

İzmir Girişimcilik Merkezi 'tarım' temasıyla açıldı

BİRGÜN EGE

Tarım temasıyla hayata geçen İzmir Girişimcilik Merkezi’nin açılış töreni gerçekleşti. Törene, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, CHP PM Rıfat Nalbantoğlu ve Devrim Barış Çelik, CHP İzmir Milletvekilleri; Atilla Sertel, Tacettin Bayır ile Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda katıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Girişimcilik Merkezi’nin vizyonunu ve yapılacak faaliyetleri anlattı.

İzmir’de birçok girişimci ruh ve yenilikçi proje olduğunu söyleyen Soyer, “Gençlerimizin kendi geleceklerini şekillendirme hakkını tüm kalbimle tanıyor, teslim ediyorum. Her biri ile göz göze gelemesem bile, onların varlıklarını ve yaşamlarımıza kattıkları, katabilecekleri o büyük değeri hissediyor, bu bilinci her an yaşıyorum. Dünyamıza yön verirken, yalnızca seçilmiş ve atanmış yöneticilerin politikalarına değil, toplumun kılcallarındaki her bir düşünceye ihtiyacımız var. Bu düşünceler ki; dinamik, refleksleri sağlam ve zamanın ağırlık noktasını okuyabilen bir şehir olabilmemiz için elimizdeki en büyük kaynak” dedi.

"İZMİR TARIMI STRATEJİMİZE KATKI SUNACAK"

izmir-girisimcilik-merkezi-tarim-temasiyla-acildi-838255-1.

İzmir için çizdikleri ufka bir adım daha yaklaştıklarını ifade eden Soyer, “Gençlerimizin yenilikçi düşüncelerinin ete kemiğe bürünmesinin önündeki engellerden birini daha ortadan kaldırıyoruz. Girişimcilik Merkezimizde temel vizyonumuz; İzmir’in ihtiyaçlarını dikkate alarak her yıl farklı tematik alanlarda girişim programı belirlemek ve şehrimizin girişimcilik ekosistemine başarılı iş fikirleri kazandırmak” diye konuştu.

Tüm paydaşlar ile merkezin ilk yılındaki temasının tarım olarak belirlendiğini belirten Soyer, “Tarımsal girişimcilik projelerine ev sahipliği yapacak Girişimcilik Merkezimiz bu çerçevede; tarımsal lojistik ve gıda arzı, pazarlama ve markalaşma, tarımda bilişim ve teknoloji, kırsal kalkınma ve kooperatifçilik gibi alanlarda yenilikçi çözümler üretecek. Böylece bu merkez, Başka Bir Tarım Mümkün vizyonu ile belirlediğimiz İzmir Tarımı stratejimiz doğrultusunda, İzmir’de tarımsal üretim seviyesinin artmasına ve refahın büyümesine önemli katkılar sağlayacak. Liman arkasındaki bu bölge, İzmirli genç sanatçıların ve Umurbey mahalle halkının benzersiz bir üretim yeri. Tarihi Havagazı Gençlik Yerleşkesi ve bugün açılışını yaptığımız Girişimcilik Merkezi’nin burada hâlihazırda bulunan bu olağanüstü değerli enerjiden beslenmesine büyük önem veriyorum. Tüm bu gelişmeler; planlaması devam eden Alsancak Garı Meydan projemizle birleştiğinde, İzmir’in belki de en ilham verici mahallerinden biri ortaya çıkacak. Bu yepyeni süreci, büyük bir incelik ve titizlikle yönetiyoruz” ifadelerini kullandı.