İzmİr halkı, bugün 14.30’da Alsancak Gündoğdu Meydanı’nda emek ve demokrasi mitinginde buluşacak. Mitinge DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi’nin yanısıra ÖDP Genel...

İzmİr halkı, bugün 14.30’da Alsancak Gündoğdu Meydanı’nda emek ve demokrasi mitinginde buluşacak. Mitinge DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi’nin yanısıra ÖDP Genel Başkanı ve İstanbul milletvekili Ufuk Uras da katılacak. Mitingle ilgili açıklamada bulunan Uras, 12 Eylül darbesinin üzerinden 28 yıl geçtiğini, ancak Türkiye’nin hâlâ darbenin izlerinden ve sonuçlarından kurtulamadığı belirtildi. Açıklamada, “Türkiye, 12 Eylül ile birlikte başlatılan neo-liberal ekonomi politikalarının toplumda yarattığı işsizlik ve yoksulluktan kaynaklanan yıkımı ve yolsuzluklar düzenini düzeltemedi. Toplum, Türkiye’yi 12 Eylül’e iteleyen derin devlet ve Ergenekon ilişkilerinden kurtulamadı’’ ifadelerine yer verildi.

Türkiye’nin gündeminde yine demokratikleşme, yargı reformu, iş ve yoksulluğa karşı mücadele olduğunun belirtidiği açıklamada, ‘’ Deniz Feneri, Şaban Dişli ve belediyelerdeki yolsuzluklar da; ‘hayırseverlik’ kisvesi altında patlayan ve insanların iyilik duygularını kullanan yolsuzluk da, yılların bataklığının ve hortumculuğunun devamıdır’’ denildi.