Kocaeli’nin Dilovası İlçesi’nde bulunan bir limandan sızan yakıt denizde kirliliğe yol açtı. Denize sızan yakıt Körfez ve Derince Sahiline kadar ulaşırken, denizde bulunan birçok kuş kirlilikten kaynaklı öldü.

İzmit Körfezi'ne akaryakıt sızıntısı

Körfez’de önceki gün sabah saatlerinde önce Poliport Limanı ve daha sonra İzmit Körfezi'nde 28 bölgede ortaya çıkan deniz kirliliği, tüm körfez deniz hayatını tehdit eder boyuta ulaştı. Yayılan yakıt sızıntısı nedeniyle karabataklar ve diğer deniz kuşları ölürken, yetkililer kirliliğin kimden kaynaklandığı ve facianın boyutları konusunda henüz bir açıklama yapmadı.Dün, Dilovası’nda bulunan bir limanda yakıt tankından yaşanan sızıntı kirliliğe yol açtı. Limandan denize yayılan yakıt nedeniyle acil müdahale ekipleri ve deniz temizlik şirketlerine bağlı ekipler limanın bulunduğu bölgeye gelerek çalışma yaptı. Rüzgarın etkisiyle Dilovası’nda yaşanan kirlilik Körfez ve Derince bölgesine kadar ulaştı.

Canlı hayatını tehdit ediyor

Poliport, Evyapport, DP World Yarımca Limanı, Tüpraş İskelesi ve Harikalar Sahili'nin bulunduğu 20 millik alan içerisinde görülen yakıt sızıntısı deniz kuşlarının ölümüne neden olurken, onlarca deniz canlısının yok olmasına yol açtı.Bu sabah saatlerinde ilk Poliport Limanı bölgesinde görülen ve daha sonra Körfez’in 28 bölgesine yayılan yakıt sızıntısı nedeniyle karabataklar ve diğer deniz kuşları öldü. Sızıntının ve facianın büyüklüğü saatler geçtikçe daha da anlaşılır olmaya başladı. Tüm Körfez’deki ekolojik dengeyi ve canlı hayatını tehdit eden yakıt sızıntısını önlemek için bariyerlerin oluşturulduğu görülürken, yetkililer incelemede bulundu.Denizde yaşanan kirlilik nedeniyle Körfez bölgesinde denizdeki kuşlar petrole bulandı. Bugün kıyılara gelen bazı halk petrole bulanan kuşları yıkayarak hayatta tutmaya çalıştı.