Japonya'da üç ay içinde Twitter'dan tanıştığı sekiz kadını ve bu kadınlardan birinin yakını olan bir erkeği öldüren Takahiro Shiraishi idam cezasına çarptırıldı.

Japonya'da "Twitter katiline" idam cezası

Sosyal medya platformu Twitter'da iletişime geçtiği dokuz kişiyi öldüren Takahiro Shiraishi, Japonya'da yargılandığı davada idam cezasına çarptırıldı.

Savunmasında cinayetleri anlatan Shiraishi, cesetleri parçalara ayırarak etleri çöpe attığını ancak kemikleri dikkat çekmemesi için soğuk kutularda sakladığını ifade etti.

Japon medyası, toplam 23 duruşmada verilen idam cezası öncesinde Shiraishi'nin davanın çok uzun sürdüğünü ve ölüm cezasını memnuniyetle kabul edeceğine dair görüş verdiğini yazdı.

Shiraishi, "Sadece yakalandığım ve başarısız olduğum için üzgünüm. Tutuklanmasaydım, hiçbir şeyden pişman olmayacaktım" demişti.

Mahkeme sanığı tüm suçlamalarda sorumlu buldu ve ölüm cezasına çarptırdı.

Shiraishi'nin Ağustos-Ekim 2017 arasında öldürdüğü kişilerden sekizinin 15-26 yaşları arasındaki kadınlar, birinin ise bu kayıp kadınlardan birinin bir yakını olarak cinayetleri ortaya çıkarmaya çok yaklaşan bir erkek olduğu biliniyor.