Kadına bıçakla saldıran erkek tutuklandı
Fotoğraf: Depo Photos

Haber Merkezi

Ülkede her gün en az 1 kadın erkekler tarafından katlediliyor. İktidarın kadın cinayetlerine ve şiddete karşı üç maymunu oynaması faillere cesaret verirken tablo gün geçtikçe daha da ağırlaşıyor. Batman'da, 35 yaşındaki Fatma B. 40 yaşındaki Delil Yalçın tarafından 6 yerinden bıçaklanarak yaralandı. Delil Yalçın tutuklanırken Fatma B.'nin hastanede tedavi altında olduğu öğrenildi.

Olay, 5 Temmuz’da Şirinevler Mahallesi'nde yaşandı. Delil Yalçın, kendisi hakkında uzaklaştırma kararı aldıran 5 çocuk annesi Fatma B.'nin bulunduğu eve gitti. Delil Yalçın, Fatma B.'yi 6 yerinden bıçakladı. Fatma B.’nin evinden bağrışmalar duyan komşuları durumu polise bildirdi. İhbarla adrese polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Fatma B. hastaneye kaldırılırken Delil Yalçın da gözaltına aldı. İki gündür yoğun bakımda olan Fatma B.’nin hayati tehlikeyi atlattığı öğrenildi. Delil Yalçın ise sevk edildiği mahkemece tutuklanarak, cezaevine gönderildi. 

İNDİRİM UYGULANMADI

Öte yandan Adıyaman merkeze bağlı İmamağa ilçesinde boşanma aşamasında olduğu 46 yaşındaki Remziye Yücel’i öldüren fail 50 yaşındaki Zeynal Yücel’in yargılandığı davanın karar duruşması dün görüldü. Adıyaman 1’inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada Zeynal Yücel’e “kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verilirken, cezada indirim uygulanmadı.