Kadınlardan 14 Şubat isyanı: Öldüren sevgi istemiyoruz!

Kadınlar Birlikte Güçlü Platformu, 14 Şubat Sevgililer Günü dolayısıyla Beşiktaş’ta gerçekleştirdikleri kitlesel yürüyüşle “ Öldüren sevgi istemiyoruz” mesajını verdi.

Her gün en az bir kadının erkek şiddetiyle karşılaştığı Türkiye ‘de, kadınlar 14 Şubat Sevgililer Günü’nü protestolarla karşıladı. Kadınlar Birlikte Güçlü Platformu öncülüğünde Beşiktaş’ta kitlesel bir yürüyüş düzenleyen kadınlar “Olmaz olsun eşitsiz aşk, biz hayatı istiyoruz”diye haykırdı.

Polis ablukası altında gerçekleşen yürüyüşte, “Sen de gel kız direnmek güzel”, “Tek taşa karşı kaldırım taşı”, “Aşk her şeyi affetmez tatlım” yazılı dövizleri taşındı. Hakan Pastanesi önünde başlayan yürüyüşü Kartal Meydanı’nda sonlandıran Kadınlar açıklamayı birlikte okudu. “Biz 14 Şubat’larda yüceltilen, pazarlanan aşkı pek iyi biliriz” diyen kadınlar, aşk ne sorunu şöyle cevapladılar: “Aşk sevgi için öleceğini söyleyen erkeklerin sevdiğini öldürmesi, hep bir şeylerin zorunda bırakılmak; tüm ‘Hayır’ların evet olarak duyulması; tüm ‘seviyorum’larım yükü paylaşılmayan bulaşığa, yemeğe, ütüye, çamaşıra, çocuk bakımına çıkması; sadece kadın-erkek arasında olduğunda makbul, ama LBGTİ olunca yasak. Aşkın eşitsizliğin, üzerimizdeki erkek egemenliğinin ömür adı haline getirdiği bu düzene isyanımızda hep birlikte: Olmaz olsun eşitsiz aşk, biz hayatı istiyoruz!” Zeynep Kuray