Kahraman muhalefet salonuna da göz dikti

TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın makam odasının yenilenmesi sırasında yapılan harcamalar ve 52 metrekarelik özel el dokuması halı kullanmasına yönelik eleştiriler sürüyor.

Bu eleştiriler Kahraman’ı durdurmadı. Kahraman TBMM Genel Kurulu’nun arkasında bulunan muhalefet salonuna da göz dikti.

Başkan Kahraman’ın Meclis’in iki haftalık tatilinde, muhalefet grubunun Meclis başkanvekili, grup başkanvekili, katip üye ve kavasların da kullandığı ortak salonu yıktırdığı ve kendisine makam alanı olarak tahsis ettiği ortaya çıktı. Genel Kurul’a verilen aralarda dinlenme alanı olarak kullanılan bölümde tuvaletin de yıkıldığı öğrenildi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de Kahraman’a tepki gösterdi.

Özel şu ifadeleri kullandı:

“İsmail Kahraman Meclis’te inşaat işlerine bakıyor. Bir haneden kurmuş. Oğlu Fatih’e fiilen Meclis’i yönettiriyor. Oğlu Fatih’e makam arabası tahsis ettiriyor. Kızına kadın koruma tahsis ettiriyor. Meclis’i ailesiyle ve kendi evindeymişçesine bir özel alan gibi kullanıyor.

“KENDİSİNE BİR ABDESTHANE, BİR TUVALET, BİR MESCİT VE LÜKS BİR MAKAM ODASI YAPMIŞ”-

En son AKP ve MHP birlikteliği ile tatile sokulan Meclis, tatilden döndükten sonra gözlerimize inanamadık. Ortak kullanım alanımız vardı. Geldik gördük ki odamızı elimizden almışlar. İsmail Kahraman odamızın ve kavasların soyunma-giyinme odasının ve sığınağa iniş merdiveninin yerine kendisine bir abdesthane, bir tuvalet, bir mescit ve lüks bir makam odası yapmış.

Bayan kavasların soyunma odası mini mescit haline getirilmiş. İsmail Kahraman bu kararı alırken gruplara danışmadı.

“BİR İÇTÜZÜK VE ANAYASA DEĞİŞİKLİK TEKLİFİMİZ VAR”

Burada açık bir çalışma içindeyiz, talimatı bugün grup danışmanlarımıza yasama uzmanlarımıza verdik. Kendimiz çalışıyoruz. Bir İçtüzük ve Anayasa değişiklik teklifimiz var. Meclis Başkanı’nın üzerindeki Meclis denetimini artırmak zorundayız. Meclis Başkanına gensoru verilebilmeli, oylaması kapalı oyla yapılmalıdır. Bu konuda bir İçtüzük ve gerekiyorsa bir Anayasa, gerekmiyorsa sadece İçtüzük ile CHP olarak tam destek vaat ediyoruz.” ODA TV