Kaynak: Haber Merkezi
Kamu kaynaklarıyla  14 günde 15 açılış yaptılar
Erdoğan, milletvekilli adayları ile Denizli mitinginde / Fotoğraf: AA

Seçim Güvenliği Platformu yayınladığı açıklama ile kamu kaynaklarıyla 14 günde 15 açılış yapıldığını tespit etti. Siyasi partilere de adil bir seçim koşullarının oluşturulması için çağrı yaptı.

Platform, seçim döneminin ilk ayında kamu kaynakları ile Cumhurbaşkanı’nın katıldığı açılış, anahtar teslimi ve temel atma törenleri listesini yayınladı.

Platformun açıklamasında şöyle denildi: "Adil bir seçim süreci için kamu kaynakları kullanılmadan eşit propaganda yapılması oldukça kritik bir konu. Kamu hizmetlerinin, her partiden yurttaşın eşit pay/hak sahibi olduğu kamu kaynakları kullanılarak bir adayın seçim propagandasına dönüştürülmesi seçim sürecinin adil bir yarış olmasını engelliyor."

"6 Nisan 2022’de TBMM’den geçen seçim düzenlemesi ile cumhurbaşkanına dair seçim kısıtları kaldırılarak her türlü adaletsizliğin önü açılmış, YSK da bu çerçevede cumhurbaşkanına tanınan imtiyazları karar olarak yayımlamıştı. Seçim Güvenliği Platformu olarak 22 Mart tarihli açıklamamızda bu durumu kamuoyu ile paylaşmıştık."

"Seçim döneminin ilk bir ayı bu açıdan değerlendirildiğinde sadece 14 gününde 15 ayrı açılış ve temel atma töreni olduğunu görüyoruz."

"Bu konuda siyasi partileri seçimlerin adil olmasını engelleyen adımlara karşı tavır almaya, kamu kaynakları ile bu tür etkinlikler düzenlemekten kaçınmaya, seçmenleri de seçimlerin adil olmasına engel olan bu tür haksız uygulamaları dikkate almaya davet ediyor, kampanya koşullarında eşitliğin, adil bir seçimin ön koşulu olduğunu tekrar hatırlatıyoruz."

Seçim döneminin ilk ayında kamu kaynakları ile Cumhurbaşkanı’nın katıldığı açılış, anahtar teslimi ve temel atma törenlerinin bazıları şöyle:

• 18 Mart: Çanakkele
Şehitlerini Anma Günü

19 Mart: Bandırma Bor Karbür Üretim Tesisi

23 Mart: Maraş Deprem Konutları Temel Atma Töreni

24 Mart: İskenderun Deprem Konutları Temel Atma Töreni

31 Mart: -Gaziantep – Kilis Afet Konutları Temel Atma Töreni

2 Nisan: Bağcılar Toplu Açılış Töreni

10 Nisan: TCG Anadolu
Gemisi Teslim Töreni

12 Nisan AKM-Gar-Kızılay Metrosu Açılış Töreni

14 Nisan Diyarbakır Deprem Konutları Temel Atma Töreni