Öğretmenlik yaptığı okuldan FETÖ şüphesiyle uzaklaştırılan baba: Koskoca devletliler kandırıldım deyip kenara çekiliyorlar. Ben kandırılmadım, yoksulluktan onların dershanesine verdim kızımı

"Kandırılmadım, yoksulluktan onların dershanesine verdim"

Mustafa Mert Bildircin

Haksız ihraçlar aileleri perişan etti. H.G. ve Z.G. çifti, iki çocuklarıyla beraber Ankara Demetevler’de yaşıyor. Öğretmen çiftin biri 14, diğeri 21 yaşında iki çocuğu var. Çocuklardan küçük olanı K.G. böbrek hastası. Henüz 12 yaşındayken böbrek yetmezliği teşhisi konulan K.G, hastalığı nedeniyle diyalize girmek zorunda. İlk zamanlarda iki haftada bir diyalize giren K.G, son bir yıldır, hastalığının ilerlemesiyle haftada bir kez diyalize girmek zorunda. Ancak, sosyal güvence olarak babasına bağlı olan küçük çocuk, babasının iş durumu nedeniyle artık tedavi olamıyor.

‘Kızımı çaresizlikten o dershaneye gönderdim’
Aile, yaşadıkları zor günleri anlattı. Baba H.G, öğretmen olarak çalıştığı okuldan FETÖ gerekçesiyle açığa alındığını söylüyor. Savcı tarafından ifadesi alınmak üzere çağırılan baba, “Gerekçe olarak, kızımın 2013 yılında gittiği dershaneyi gösterdiler” diyor. Eşinin, hasta olan çocuklarıyla ilgilenmek için 2012 yılında işinden ayrıldığını ifade eden H.G, “Maddi olarak zor durumdaydık, hâlâ da öyleyiz. O yıllarda Ankara’da en ucuz dershane 5 bin liraydı. Biz de daha uygun olduğu için o dershaneyi seçtik. Cemaatle bağlantısı olduğunu da biliyordum ama çaresizlikten kızımı oraya gönderdim” diyor.

‘Kandırıldım deyip kenara çekiliyorlar’
Dershanenin kayıt sırasında kendilerinden Zaman Gazetesi’ne abone olmalarının istendiğini aktaran H.G, “Abone olmazsak, kayıt işleminin gerçekleşmeyeceğini söylediler. Mecbur kalarak kabul ettim. Gazeteyi göndermek için istedikleri adresi de bilerek yanlış verdim” ifadelerini kullanıyor. Kayıttan dört ay sonra dershane yönetiminin arayarak, hayır için dershaneye ‘kurbanlık’ bağışlamalarını istediğini aktaran baba, “Durumumuz yok” diyerek isteği geri çevirdiğini, ertesi gün dershane yönetiminin kızını, kaydı silmekle tehdit ettiğini söylüyor.

Yine dershanenin talebiyle, kurs ücretini yatırmak için Bank Asya’dan hesap açtığını, bunun delil olarak önüne sunulduğunu söyleyen H.G, “O bankanın açılış töreninde Cumhurbaşkanı da vardı, başka devlet yetkilileri de. Koskoca devletliler kandırıldım deyip de kenara çekiliyorlar da ben neden işimden oluyorum?” diyerek şikayetini dile getirdi.

‘Devletin izniyle dershane açtılar’
Savcılıkta verdiği ifadesinde “Ben kandırıldım da diyemiyorum. Kandırılmadım. Yoksulluktan onların dershanesine verdim kızımı” dediğini ifade eden baba sözlerine şöyle devam ediyor, “Ben nereden bilebilirdim bu kadar tehlikeli olacaklarını. Kaldı ki o dönemlerde devletin verdiği izinle dershane açtı bu adamlar, devletin izniyle gazete bastılar.”