AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşen Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Erdoğan'ın Cumhur İttifakı'na ortak olmayı teklif ettiğini, ancak bunu kabul etmediklerini açıkladı.

Karamollaoğlu: Erdoğan, Cumhur İttifakı’na davet etti

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhur İttifakı'na ortak olmayı teklif ettiğini, ancak bunu kabul etmediklerini belirtti.

Karamollaoğlu, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaklaşık 10 gün önce yaptığı görüşmeye ilişkin Sözcü'den Ruhat Mengi'ye açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın, kendilerini Cumhur İttifakı'na davet ettiklerini söyleyen Karamollaoğlu, “Biz beraber olmalıyız' dedi kendisi. Ben de dedim ki; 'Bizim itirazımız sistemin denetlemez olmasından. Denetlenmeyen bir sistemin içinde bulunmayı biz arzu etmeyiz.' Geçen sefer de böyle oldu, Başkanlık Sistemi referandumundan önce konuştuk, “Denetlenmeyen bir başkanlık sistemine destek vermemiz mümkün değil” dedik” ifadelerini kullandı.

"Sayın Cumhurbaşkanı hakikaten şu anda Türkiye'de yaşanan krizin farkında değil" diyen Karamollaoğlu, şöyle devam etti: "Bundan dolayı da “Farklı bir politika izleyerek belki vatandaşın güvenini kazanabilirim” diye bir ruh hali içine girmiş. Eğer Merkez Bankası Başkanı istifa ederse, benzer başka istifalar olursa bu ipin ucunun tamamen kaçtığı manasına gelir. İzin vermezler diye düşünüyorum. Sayın Cumhurbaşkanı'nı daha büyük sıkıntıya sokar. Berat Albayrak nasıl gittiyse bunlar da ayrılıp ortadan kaybolabilirler."

Karamollaoğlu, şunları ifade etti: "Sürekli olarak “Efendim Cumhur İttifakı'ndan koptunuz mu” deyip duruyorlar, biz Cumhur İttifakı'na nasıl gireriz? Ne yolsuzluklara ortak oluruz, ne israfa, ne dış politikadaki bu dağınıklığa ortak oluruz. Bir cümle yakalayıp bizimle oyun oynamak istiyorlar, biz oyuna gelmeyiz, bu iş ciddi bir iş. Kimse milleti aldatma yoluna girmesin."