Ethem Sarısülük'ü öldüren polis Ahmet Şahbaz'ın, Sarısülük ailesi hakkında açtığı 'hakaret' ve 'yaralama' davası başladı

Katil polis Şahbaz'ın Ethem'in ailesine açtığı dava başladı

YILMAZ DEMİR

Gezi direnişi sırasında Ankara Kızılay'da Ethem Sarısülük'ü yakın mesafeden başından vurarak öldüren polis Ahmet Şahbaz'ın Sarısülük ailesi hakkında, 'hakaret' ve 'yaralama' iddiasıyla açtığı davanın ilk duruşması başladı. Polis Şahbaz'ın şikayeti üzerine Ankara 5'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın ilk duruşmasına Şahbaz, telekonferans ile katıldı.

Anne Sayfi Sarısülük ve Ethem'in kardeşleri İkrar, Mustafa ve Cem hakkında 'kasten yaralama' ve 'hakaret' suçlamalarıyla 10 yıl 5 aya kadar hapis cezası isteniyor.

 

HEM SUÇLU HEM GÜÇLÜ
Olaylı Ethem Sarısülük Davası'nın 23 Eylül 2013'deki ilk duruşmasında, 100 kadar sivil polisin mahkeme salonunda yer alması nedeniyle tartışma yaşanmış, Sarısülük'ün avukatları, bu duruma itiraz ederek, sivil polislerin duruşma salonundan çıkartılmasını istemişti.

Bunun üzerine salondaki sivil polisler, “Çıkmayacağız, kesin sesinizi” diyerek, Sarısülük ailesinin ve avukatlarının üzerlerine pet şişeler atmıştı. Avukatların ısrarları sonucu dışarı çıkartılan sivil polisler, duruşma salonun dışında bekleyen izleyicilere ve tanıklara da saldırarak, iki tanığı da yaralamıştı.

Bu sırada peruk ve takma bıyıkla sakal takan sanık polis Ahmet Şahbaz da arka kapıdan salona alınmıştı. Olayların dışarıya taşması üzerine ailenin avukatları ve Sarısülük ailesi salondan çıkarken, aileyle polis Şahbaz yan yana gelmişti. Bu esnada sanık Şahbaz ile aile arasında arbede yaşanmış ve Şahbaz'ın takma peruğu ve sakalı yere düşmüştü. Adliye polisleri, sanığı arka kapıdan dışarı çıkartırken, duruşma da ertelenmişti.