Katilleri değil, kadınları cezalandıracaklar
Fotoğraf: Depo Photos

Haber Merkezi

Her gün en az iki kadın öldürülürken iktidar katilleri değil, mücadele eden kadınları hedef alıyor. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu (KCDP) Derneğine “ahlaka aykırı faaliyet yürütmek” gerekçesiyle açılan kapatma davasının ikinci duruşması bugün Çağlayan’daki İstanbul Adliyesinde görülecek.

Çok sayıda dernek, platform ve komisyon 'hukuksuz girişime karşı çıkmak için' ve dayanışma için saat 10.00’da Çağlayan Adliyesi’nde bir arada gelme çağrısında bulundu. KDCP’nin takipçisi olduğu davalardan, öldürülen kadınların aileleri, platforma açılan kapatma davasına karşı ortak açıklama yayınladı. Açıklamada, “Kadınlar öldürülürken, ahlaktan bahsetmeyenlerin şimdi bu bahanelerle derneği susturmaya çalışması boşunadır” ifadeleri yer aldı. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği'ne nisan ayında 'aileyi ve toplumu parçalamayı amaçladığı' ve 'Cumhurbaşkanına hakaret söylemlerinde bulunduğu' gibi iddialarla kapatma davası açılmıştı. İlk duruşma haziran ayında görülmüştü.

***

HER GÜN ŞİDDET VE CİNAYET

Hakimler ve Savcılar Kurulu, evli olduğu İlksen Tüzün'ü öldürdükten sonra intihar eden Adalet Bakanlığı Destek Hizmetleri Dairesi Başkanı Serkan Tüzün için yayınladığı taziye mesajını gelen tepkilerin ardından sildi. Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği, Kurul tarafından yayımlana açıklamaya şu sözlerle tepki gösterdi: "Ülkemiz gözlerimizin önünde çürüyor. Halkın çıkarlarından vazgeçenler, kadın katillerinden üst düzey bürokrat yapıyor. Ne bu mesajı unutacak ne de çürütenlere teslim olacağız."

•Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde mayıs ayında 15 yaşındaki G.O.'yu ağır yaralayan 15 yaşındaki tutuklu B.A. hakkında müebbet hapis cezası istendi.

•Kilis'te Fatime Gül Özyer'i öldüren tutuklu sanık Mahmut Muhammed Özyer'in yargılanmasına devam edildi. Ağırlaştırılmış müebbet talep edilen katil Özyer'in tutukluluk halinin devamına karar verilerek duruşma 18 Ekim'e ertelendi.