Otomobiline konan bombayla 24 Ocak 1993’te Ankara Karlı Sokak’taki evinin önünde katledilen Türkiye basın tarihinin en üretken ve cesur gazetecilerinden Uğur Mumcu, ölümünün 26’ıncı yılında yurdun birçok yerinde çeşitli etkinliklerle anılacak. Maltepe ve Kadıköy’de anma etkinlikleri İstanbul Maltepe Belediyesi tarafından ‘Özgürlük Gelecektir, Gelecek Bizimdir’ sloganıyla Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde (TSKM) düzenlenecek anmada Uğur […]

Katledilişinin üzerinden 26 yıl geçti: Uğur Mumcu yarın birçok etkinlikle anılacak

Otomobiline konan bombayla 24 Ocak 1993’te Ankara Karlı Sokak’taki evinin önünde katledilen Türkiye basın tarihinin en üretken ve cesur gazetecilerinden Uğur Mumcu, ölümünün 26’ıncı yılında yurdun birçok yerinde çeşitli etkinliklerle anılacak.

Maltepe ve Kadıköy’de anma etkinlikleri

İstanbul Maltepe Belediyesi tarafından ‘Özgürlük Gelecektir, Gelecek Bizimdir’ sloganıyla Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde (TSKM) düzenlenecek anmada Uğur Mumcu belgeseli gösterilirken, Grup Gündoğarken sahne alacak. Tören 24 Ocak Perşembe günü saat 20.00’da başlayacak.

Mumcu için bir anma etkinliği de Kadıköy’de yapılacak. Kadıköy Belediyesi ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin (TGC) düzenlediği “Türkiye’de Gazeteci Olmak, Gazeteci Kalmak” etkinliği 24 Ocak Perşembe akşamı saat 20.00’de Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi’nde yapılacak. Etkinlikte, gazeteci-yazar Altan Öymen, T24 Yayın Yönetmeni Doğan Akın, Evrensel Gazetesi Genel Yayın yönetmeni Fatih Polat, gazeteci-yazar Orhan Erinç, Birgün Gazetesi Yayın Danışmanı Semra Kardeşoğlu, PEN Türkiye Başkanı Zeynep Oral Türkiye’de gazeteci olmayı ve medya sektörünün içinde bulunduğu durumu tartışacak.

Şişli Belediyesi’nden ‘Vurulduk Ey Halkım unutma Bizi’ etkinliği

Şişli Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Vurulduk Ey Halkım unutma Bizi’ adlı anma etkinliği yarın saat 20.30’da Cemil Candaş Kültür Merkezi’nde yapılacak. Uğur Mumcu’nun kızı Özge Mumcu tarafından hazırlanan “15 Yıl Önce Bugün” adlı belgesel ile başlayacak etkinlik Başak İkiz’in sunumu ve Sadık Gürbüz’ün şiir ve anlatılarla hazırlanan dinleti ile devam edecek.

Anma etkinlikleri kapsamında Fotoğraf Sanatçısı Gürsel Gökçe’nin “Sönmeyen Işık Uğur Mumcu” fotoğraf sergisi de 7 Şubat’a kadar Cemil Candaş Kent Kültür Merkezi’nde ziyaret edilebilecek.

TGS Ankara ve İstanbul’da eş zamanlı anma yapacak

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS)’de, Uğur Mumcu’yu İstanbul ve Ankara’da anacak.

Anma, 24 Ocak Perşembe günü saat 11.30’da İstanbul Harbiye’de bulunan Uğur Mumcu Anıtı önünde ve Ankara’da Uğur Mumcu Sokağı’nda yapılacak.

Katledildiği yerde anma

Ankara’da Mumcu için geniş katılımlı anma programı ise katledildiği evinin önünde gerçekleştirilecek. Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı (UM:AG) tarafından düzenlenen “Uğur Mumcu Sesleniyor” başlıklı etkinlik programında solist Ufuk Karakoç’un dinletisi yer alacak. Ardından saat 14.30’da Cebeci Asri Mezarlığı’nda Mumcu’nun anıtmezarı ziyaret edilecek. Günün son etkinliği, saat 16.00’da yine UM:AG tarafından düzenlenen “Uğur Mumcu’yu Anmak” fotoğraf sergisi olacak.

Mumcu için, Eskişehir, Adana, İzmir, Kocaeli ve Çanakkale’de de çeşitli anma programları düzenlenecek.