Galatasaray; Beşiktaş, Başakşehir ve Fenerbahçe’nin puan kaybettiği haftada evinde Kayserispor’a 2-1 mağlup oldu ve büyük bir fırsatı tepti

Kendim ettim kendim buldum!

METİN AKTAŞOĞLU metin.aktasoglu@gmail.com @metinaktasoglu

Muhteşem bir fırsat haftasıydı Galatasaray için. Hatta Kayserispor için de bu böyleydi. Öncelikle konuk ekip cephesinden bakmak gerekirse, Çaykur Rizespor’un kaybettiği, Gaziantepspor’un da Adanaspor’la karşı karşıya geleceği bir haftada Arena’dan puan çıkarmak “10 numara” olurdu!

10 numara demişken Sergen Yalçın yönetiminde Fenerbahçe’yi bir önceki hafta 4-1’lik sansasyonel bir skorla deviren Kayserispor, kümede kalma yarışında görkemli bir galibiyet daha elde etti.

Beşiktaş’ın mağlup olduğu, Başakşehir’in Kasımpaşa karşısında ağır bir yenilgi aldığı, Fenerbahçe’nin Bursaspor deplasmanında iki puan bıraktığı haftada galip gelerek ciddi bir psikolojik üstünlük elde etme fırsatı yakalayan ev sahibi Galatasaray ise, 2-1’lik mağlubiyetle en olmayacak zamanda en olmayacak işi yaptı.

Şampiyonluk yarışında var olduğunu ve şampiyonluğun en ciddi adaylarından biri olduğunu iddia eden sarı-kırmızılılar, bu iddianın altını çizecekken taraftar karşısında kendi üstünü çizdi!

29’da Larrys Mabiala ve 45’te Levent Gülen’in golleriyle 2-0 geri düştü Galatasaray. Gollerin nasıl geldiğini anlatmazsam; klasik, aklı başında futbol izleyicileri “Futbolda var böyle şeyler” der geçer! Peki iki golün de kornerden yendiğini, gollerin birbirine çok benzediğini söylesek… Galatasaray’ın sezon başından beri hatta geçen sezondan bu yana sürekli duran toptan goller yediğini, hava toplarında rakip oyuncularla birlikte kimsenin yükselmediğini hatırlarsınız değil mi?

Sarı-kırmızılılar, iyi bir hücum takımı olsalar da savunmada şampiyonluk seviyesinde yapılmayacak hatalar yapıyorlar. Yeteri kadar sert değiller ve mücadele güçleri top rakipteyken yok gibi… Takımın kimliği buna yatkın olsa da motivasyon eksikliği asıl gerçek neden galiba. Selçuk’un Sneijder’in eksikliğinde Galatasaray’ın tek hücum çözümü olan Bruma’yı önlemekte Sergen Yalçın başarılı olmuş olabilir -öyle zaten Sergen Hoca’yı haklı galibiyetinden ötürü tebrik ederim- ancak ev sahibi bugün hiç galip gelebilecekmiş veya son dakikalar dışında maçı döndürebilecekmiş gibi oynamadı. 90’da Eren’in attığı gol, teselliden öteye gitmedi.

Sezon başından beri, haftalardır Galatasaray’la ilgili anlatılan da bu zaten. Taraftar bu yüzden yönetimi istifaya çağırıyor, oyunculara tepki gösteriyor son dakikalarda “Riekerink istifa” seslerini bile duyduk. Böyle tahminleri sevmesem de Galatasaray taraftarının tepki gösterdiği üçlü arasında yolcu Hollandalı olur gibi. Bu müsabaka Riekerink’in Galatasaray’ın teknik direktörü olarak çıktığı son maç olabilir...