Kendine özel mescit yaptırdı

Makam odasının tadilatı ve “şatafatlı” dekorasyonuyla tepki çeken TBMM Başkanı Kahraman, şimdi de TBMM Genel Kurulu’nda Başkanlık Divanı’nın arkasında tüm divan üyelerinin ortak kullanımına ayrılan bölümde kendisine özel abdesthane, mescit ve makam odası yaptırdı. Kahraman tepkiler üzerine düzenlenen alanı tüm divan üyelerinin kullanımına açtı. TBMM Başkanı Kahraman, “tadilat” adı altında Meclis’te kendi kullanım alanlarını genişletmeye devam ediyor. TBMM’nin tatilde bulunduğu dönemde Genel Kurul salonunda divanın arkasında bulunan ve divan üyelerinin ortak kullanımına ayrılan bölümde yapılan tadilat, tartışma yarattı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Başkanlık Divanı üyelerinin onayı alınmadan tadilat adı altında Kahraman’a özel kullanım alanı yaratmak üzere yapılan düzenlemeye ilişkin açıklamasında “İsmail Kahraman, Meclis’in yetkileri OHAL KHK’ları bahane edilerek elinden alınırken, sesini çıkarmıyor ama inşaat işlerine bakıyor” dedi.

Kahraman’ın Meclis’te “hanedan kurduğunu” savunan Özel, Sözlerini şöyle sürdürdü: “Oğlu Fatih’e fiilen meclisi yönettiriyor, oğluna makam aracı, kızına koruma tahsis ettiriyor. Meclis’i bir özel alan gibi kullanıyor. En son AKP, MHP birlikteliği ile tatile sokulan Meclis, tatilden döndükten sonra gözlerimize inanamadık. Ortak kullanım alanımız vardı, grup başkanvekillerinin anlaşmazlıklara çözüm aradığı, kavasların giyindikleri ve darbe gecesi varlığını fark ettiğimiz sığınağa iniş merdiveninin olduğu bir ortak kullanım alanımız vardı. İsmail Kahraman, odamızı elimizden aldı. Kendisine bir abdesthane, bir mescit ve lüks bir makam odası yapmış. Meclis Başkanvekilleri itiraz edince, orayı onların kullanımına da lütfetti. Kadın kavasların soyunma odası mini mescit haline getirilmiş. Kahraman, bu kararı alırken gruplara danışmada, Başkanlık Divanı’nda bunu konuşmadı. Bu harcamalar İsmail Kahraman’a rücu ettirilmelidir”