Konya'da kendisine ve çocuklarına şiddet uygulayan Mustafa Koç'u öldüren ve ilk duruşmada tahliye olan Fatma Koç, suçun "meşru müdafaa" kapsamında işlendiğine kanaat getirilerek, beraat etti.

Kendisine şiddet uygulayan Mustafa Koç'u öldüren Fatma Koç, beraat etti

Konya'da kendisine şiddet uyguladığı için evli olduğu Mustafa Koç'u bıçaklayarak öldüren Fatma Koç'un eylemi, "meşru müdafaa" sayılarak hakkında ceza verilmesine yer olmadığına hükmedildi.

Seydişehir Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan sanık Fatma Koç, avukatı ile müştekiler katıldı.

Söz verilen Fatma Koç, "Olay nedeniyle üzgünüm. Benim öldürme kastım yoktu. Korkutmak amacıyla elime bıçak almıştım. Beraatimi talep ederim" dedi. Maktulün babası Ferruh Koç ile annesi Güllü Koç, gelinlerinden şikayetçi olmadığını belirterek, cezalandırma istemediklerini dile getirdi.

İddia makamı duruşmada açıkladığı mütalaasında, olay günü sanık ve maktul arasında tartışma yaşandığının, arbedeye dönüşen tartışma sırasında maktulün sanık ile çocuklarını darbettiğinin, çocuğu H.K'nin kafasını duvara vurduğunun, sanığın bu eylemi sonlandırmak amacıyla maktule karşı bıçak savurduğunun anlaşıldığını belirtti.

İddia makamı, sanığın olay sırasında öldürme kastıyla hareket etmediğinin tespit edildiğini belirterek, sanığın "Eşe karşı neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama" suçundan cezalandırılmasını talep etti.

BERAAT ETTİ

Heyet, "eşini kasten öldürdüğü" gerekçesiyle hakkında dava açılan Fatma Koç'un maktulün eylemlerine karşı meşru savunma hakkını kullandığı, eyleminin o an için mazur görülebilir bir heyecan, korku veya telaştan ileri geldiği değerlendirmesini yaparak, beraatine karar verdi.

Beyşehir ilçesi Hamidiye Mahallesi'nde 3 çocuk annesi Fatma Koç (52), 4 Ocak'ta evli olduğu Mustafa Koç'u (48) ekmek bıçağıyla öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanmış, 22 Haziran'daki ilk duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilmişti.

(AA-DHA)