Ekrem İmamoğlu’nun Erzurum mitingine yapılan saldırıyla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın “Kaybedeceklerini anladıkları için kendileri provokasyon yaratıyorlar” sözlerine tepki göstererek, “Uzman çavuşu biz mi kiraladık?” dedi. Kılıçdaroğlu, saldırıda güvenlik açığının olduğuna işaret ederek, “Polisten, milletvekili arkadaşımıza gelen bir mesaj vardı, ‘Biz emir kuluyuz’ diyordu. Polisler, elinde taş olan insanlarla yan yana duruyorlardı. Polislere, ‘Müdahale etmeyeceksiniz’ diye bir talimat verilmiş. Asıl faillerin bulunması lazım” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, Erzurum’daki saldırıya ilişkin konuştu: Polisten milletvekili arkadaşlarımıza gelen bir mesaj vardı

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Ekrem İmamoğlu’nun Erzurum mitingine yapılan saldırıyı değerlendirdi.

Sözcü yazarı İsmail Saymaz’a konuşan Kılıçdaroğlu, “Şunu anlamakta zorluk çekiyorum. Küçük bir çocuk, elinde Türk bayrağı var ve onu terörist diye taşlıyorsunuz. Aklın alacağı bir şey değil bu. Veya bir kadın, elinde Türk bayrağı, onu taşlıyorsunuz. Veya yaşlı bir insan, elinde Türk bayrağı, kafasına taş atıyorsunuz ve kafasını yarıyorsunuz. Akılla, mantıkla bağdaştırılacak bir şey değil” dedi.

Kılıçdaroğlu, “Olayların gelişmesinde bir güvenlik açığı var mıydı?” sorusuna şöyle yanıt verdi:

“Polisten, milletvekili arkadaşımıza gelen bir mesaj vardı, ‘Biz emir kuluyuz’ diyordu. Polisler, elinde taş olan insanlarla yan yana duruyorlardı. Polislere, ‘Müdahale etmeyeceksiniz’ diye bir talimat verilmiş. Biz onun için diyoruz, asıl faillerin bulunması lazım” yanıtını verdi.

Saldırganlar arasında bir uzman çavuşun bulunmasını değerlendiren Kılıçdaroğlu, “Bu, devletteki çürümeyi gösteriyor. Siz uzman çavuş alıyorsunuz, hukuku sağlayacak olan, adaleti sağlayacak olan bir kamu görevlisi, tam tersine hukuku ve adaleti çiğniyor. Birilerinden cesaret alıyor” yorumunda bulundu.

“BU SAATTEN SONRA ERDOĞAN CİDDİYE ALINIR MI?”

Kılıçdaroğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Kaybedeceklerini anladıkları için kendileri provokasyon yaratıyorlar” sözlerine ise şöyle tepki gösterdi:

“Bu saatten sonra Erdoğan ciddiye alınır mı? Söylediklerinin hangisi doğru? Uzman çavuşu biz mi kiraladık? Biz mi gönderdik uzman çavuşu oraya? Biz mi o gençleri topladık, üzerimize taş atın diye? Aklın kabul edileceği bir şey mi? Erdoğan artık ülkeyi yönetme kapasitesini kaybetmiş. Seçimi kaybedeceğini biliyor, o korku içinde her tarafa saldırıyor, “Acaba bir şey yapabilir miyiz?” diye. Yapamazsın kardeşim, bitti artık. Yeni bir dönem başlayacak Türkiye'de. Huzurlu bir dönem başlayacak. Erzurum'da yaşayan AK Partili kardeşlerimizin de rahatsız olduğunu düşünüyoruz.”