Kılıçdaroğlu'nun AP randevusu iptal edilince AKP'liler ne demişti?

AKP'li bakanlara Almanya’da salon izni verilmemesiyle başlayan ve Hollanda’ya girmelerinin engellenmesiyle zirveye çıkan diplomatik kriz, dönemin Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, dönemin AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ve dönemin AKP Sözcüsü Hüseyin Çelik’in 2013 yılında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik söyledikleri sözleri hatırlattı.

15 Mayıs 2013’te Avrupa Parlamentosu (AP) Sosyalist Grup Başkanı Hannes Swoboda’nın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmesini iptal etmesi ve Kılıçdaroğlu’nun Türkiye’ye dönmesi üstüne, dönemin Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Kılıçdaroğlu’nun Türkiye’yi rezil ettiğini söylemişti.

“Avrupa'da siyasetin iftira ve yalan üzerine bina edilemeyeceğini Kılıçdaroğlu görmüş oldu” diyen Bozdağ, Kılıçdaroğlu’nun daha fazla Türkiye’yi rezil etmemesi için grup toplantıları dışında konuşmasının yasaklanmasını talep etmişti.

Dönemin AKP Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik de “Böyle tepe taklak gelirsin Türkiye'de ağlarsın. ‘Kimse size demokrasi dersi veremez'ama sen herkese demokrasi dersi vereceksin öyle mi?” demişti.