Kirazlıyayla direnişçileri yargılanıyor

Haber Merkezi

Bursa’nın Kirazlıyayla köyünde, Meyra Madencilik tarafından inşa edilen atık tesisine karşı direnen köylülerin yargılandığı dava dün başladı. 7 Haziran Dünya Çevre Günü’nden bir gün sonra gözaltına alınan ve haklarında ‘denetimli serbestlik’ kararı verilen Kirazlıyayla halkından 9 kişi, şirket yetkililerini darp ettikleri iddiasıyla hâkim karşısına çıktı. Mahkeme, şirket yetkililerin iddialarını kanıtlamasını isteyerek davayı 11 Haziran’a erteledi.

Duruşmanın ardından açıklama yapan Av. Osman Atalay Akman, “O günkü sözlü münakaşada 150 kişi olmasına rağmen 9 kişi kurban seçildi. Köylüler topraklarını korumak amacıyla, haklı oldukları için bu mücadeleyi yürütüyor. Şirket yetkililerin sundukları hastane raporunda herhangi bir darp olmadığı ortaya çıktı” dedi.

Yenişehir Çevre Platformu Dönem Sözcüsü Şafak Erdem de bütün bölge halkının birlikte mücadele ettiğini ancak 9 kişinin özellikle hedef seçildiğini belirtti. Asıl mağduriyeti Kirazlıyayla halkının yaşadığını vurgulayan CHP Bursa Milletvekili Nurhaya Altaca Kayışoğlu ise “Yaşam, doğayı, topraklarını, suyunu savunmak en doğal haktır. Kirazlıyaylalılar da bunu yapıyorlar” diye konuştu.