Kırkağaç'tan Uşak'a gitmek isteyen Somalı madenciler Gölmarmara'da bekletiliyor. Bağımsız Maden-İş Sendikası örgütleme uzmanı Kamil Kartal, yarın İçişleri Bakanlığı'nda bir toplantı yapılacağını belirterek, "İstediğimiz sonuç çıkmazsa Ankara'ya doğru yürüyüşümüze kararlı bir şekilde devam edeceğiz" dedi.

Kırkağaç'tan Uşak'a gitmek isteyen madenciler Gölmarmara'da

Fotoğraf: Bağımsız Maden İş / Twitter

EREN YILDIZ / AKHİSAR

Kırkağaç'tan Uşak'a gitmek isteyen Somalı madenciler Gölmarmara'da bekletiliyor.

Bağımsız Maden-İş Sendikası örgütleme uzmanı Kamil Kartal, Gölmarmara Spor Salonu'nda bekleyen madencilere ilişkin, "Kırkağaç'tan çıkıp Gölmarmara'ya vardığımızda Manisa Valiliği bizi burada durdurdu. Bir görüşme yapılacağını söylediler. Görüşmeyi kabul ettik ve Valiliğe gittik. Emniyet Müdürü ve Jandarma Alay Komutanın da katıldığı bir toplantı yapıldı. Bu toplantıda Ankara'yla, direkt İçişleri Bakanlığı'yla, Enerji Bakanlığı'yla bir görüşme yapıldı. Yarın akşam 5'te İçişleri Bakanlığı binasında Enerji Bakanlığı'nın yetkililerinin de katıldığı çözüme yönelik bir toplantı gerçekleşecek" ifadelerini kullandı.

Yarın yapılacak toplantıdan olumlu bir sonuç almayı umduklarını kaydeden Kartal, "Bize 'Bu akşam evlerinize dönün biz zaten bu sorunu çözüyoruz' dediler. Bizde geçmişte verilen sözleri hatırlatarak sorunu çözmeden Soma'ya dönmeyeceğimizi söyledik. Biz Uşağa gidiyorduk vali bey Kırkağaç Çam'ına dönmemizi rica etti. Çam'a geri dönmeyeceğimizi söyleyerek Gölmarmara Spor Salonu'nun bize tahsis edilmesini istedik. İki gün Gölmarmara Spor Salonu'nda kalacağız" diye konuştu.

Kartal, son olarak şunları söyledi: "Yarın sabah buradan üç kişilik bir heyet Ankara'ya gidecek. Yarınki toplantının sonuçlarına göre hareket edeceğiz. Toplantı olumlu sonuçlanırsa evimize döneceğiz. Eğer olumsuz sonuçlanır, istediğimiz sonuç çıkmazsa Ankara'ya doğru yürüyüşümüze kararlı bir şekilde devam edeceğiz."