Kobane Davası yine ertelendi

Haber Merkezi

Kobane Davası’nda “tanık” Sami Baran’ın mahkeme huzurunda kabul etmediğini belirttiği emniyet ifadesi ve itirafçı Kerem Gökalp’in 7 Ocak 2020’de alınan ifadesinde geçen SES’e yönelik beyanlarını da tutuk devam gerekçesi sayıldı.

HDP’li yöneticilerin de aralarında bulunduğu 21’i tutuklu 108 ismin yargılandığı Kobane Davası’nın 12’nci duruşması sona erdi.

Sincan Cezaevi Kampüsü Duruşma Salonu’nda görülen son oturum, gece geç saatlere kadar devam ederken mahkemenin ara kararı sabaha karşı UYAP’a yüklendi.

Tutuklu siyasetçilerin tutukluluk hallerinin devamına karar veren mahkeme bir sonraki duruşma periyodunu 30-31 Mayıs ve 2-3-6-7-9-10 Haziran'a erteledi. Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş yönünden mahkeme dosyası ile birleştirilen Ankara 17’nci Ağır Ceza Mahkemesi dosyasının incelendiğini belirten mahkeme, dosyalar arasında hukuki ve fiili irtibatının bulunmadığını belirterek ayrılmasına karar verdi.

Siyasetçiler ve avukatların, ifadeleri çürütülen tanık Sami Baran ve Muhammed Zengin’in ifadelerinin dava dosyasından çıkartılması talebi, “usul ve yasaya aykırı” olduğu gerekçesiyle reddedildi. Baran, duruşma salonunda verdiği ifadede siyasetçiler için herhangi bir aleyhte beyan vermezken, emniyette kendisinden alınan bir önceki ifadesi için “sağlıklı düşünemediğini ve kullandığı yeşil reçeteli ilaçların etkisiyle cevaplar verdiğini” aktarmıştı.

Aysel Tuğluk müdafi Avukat Veysi Eski’nin Tuğluk ile ilgili mahkeme tarafından aldırılan ATK raporlarına nöroloji uzmanı bulunmaması nedeniyle rapora ilişkin yapmış olduğu itiraz reddedildi.