Silivri Cezaevi’nde gardiyanlar tarafından vücuduna iğne batırılan ve uğradığı işkence sonucunda kolu kırılan Kübra Sünnetçi, Grup Yorum konser bileti sattığı için darp edilerek yalınayak gözaltına alındı

Konser bileti sattı işkenceye uğradı

HÜSEYİN ŞİMŞEK - @simsekhuseyinn
huseyinsimsek@birgun.net

Grup Yorum’un konser biletlerini satan ve afişlerini asan Kübra Sünnetçi, ev baskını sonucunda darp edilerek gözaltına alındı. Bir hafta gözaltında tutulan Sünnetçi, tutuklanarak Hatay Yayladağı Cezaevi’ne gönderildi. Anne Şenay Sünnetçi, baskın anında yaşananları ve sonrasını anlattı. Ağustos ayında tutuklanarak gönderildiği Silivri Cezaevi’nde vücuduna iğne batırılarak işkenceye uğrayan ve kolu kırılan Kübra Sünnetçi, Kasım ayında tahliye olduktan sonra memleketi Çorum’a gitti. Daha önce Hatay’da Grup Yorum’un konser biletlerini satttığı ve afişlerini astığı gerekçesiyle Sünnetçi’nin evine 5 Ocak günü polis operasyonu yapıldı.

Engelli kardeş yataktan atıldı
Operasyon sırasında Kübra Sünnetçi’nin darp edildiğini anlatan anne Şenay Sünnetçi, kendisine ve eşine de silah çekildiğini belirtti. Anne Sünnetçi, Kübra Sünnetçi’nin yüzde 70 engelli kardeşinin de kalkamadığı için polisler tarafından yatağından yere atıldığını anlattı. Birol Sünnetçi’nin o gece yaşadıklarının etkisinden kurtulamadığını ifade eden Şenal Sünnetçi, “En küçük bir sese çok abartılı tepki veriyor, titremeye başlıyor, sakinleştiremiyoruz” dedi. Sünnetçi ayrıca baskın sırasında cep telefonlarına ve aralarında Zülfü Livaneli’nin bir kitabının da bulunduğu çok sayıda kitaba el konulduğunu ifade etti.

Mahkûmların yüzlerinde yaralar çıktı
Kızının, Silivri Cezaevi’nde uğradığı işkenceyi henüz atlatamadan yeniden tutuklandığını anlatan Şenay Sünnetçi, Kübra Sünnetçi’nin Yayladağı Cezaevi’nde de kötü koşullar altında tutulduğunu aktardı. Sünnetçi, Yayladağı Cezaevi’nde yer olmadığı için aralarında kızının da bulunduğu birçok mahkûmun revirde bulunduğunu, temizlik şartlarının olumsuzluğu nedeniyle de yüzlerinde yaralar çıktığını söyledi.